יום חמישי, 20 בפברואר 2014

קראמבל תפוחים

רכיבים

לבצק :

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות


למלית:

8 תפוחים מסוג "גרנד", קלופים חתוכים לשישיות

1 כף מיץ לימון טרי

1/2 כוס סוכר סוכר דמררה

1 כף קינמון

2 כפות קמח

קליפה מגוררת מחצי לימון


הכלים: תבנית פיירקס עגולה ועמוקה, בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת
או
8 תבניות אישיות


אופן הכנה:

הבצק: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון לתערובת אחידה.
 מוסיפים את המחמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל"
רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.

 המלית:
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

בקערה גדולה מערבבים את חתיכות התפוחים עם מיץ הלימון.
מפזרים מעל את הסוכר ,קמח והקינמון . 
 מעבירים את התפוחים לתבנית. ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
 אופים 50 דקות עד שהתפוחים רכים והבצק בצבע זהוב-שחום.

 ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.







   




   










והנה המנה האישית רק קצפת חסרה פה...

ובתבנית גדולה

ועוד אופציה -קצת אחרת במקום השטרויזל  - בצק

הרעיון מהבלוג אז מה את עושה כל היום עם התאמות שלי


קוביות מ- 8 תפוחים קלופים מתובלים ב3 כפות סוכר דמררה


חצי כפית קינמון, קליפה מגוררת מרבע לימון ומיץ מחצי לימון


הבצק:


¾ כוס שמן 

¾ כוס סוכר חום כהה  
1 ביצה   
1 כף קלבדוס
קליפה מגוררת מחצי לימון

1 כוס קמח 

1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון

קורט מלח

טורפים את השמן עם הסוכר, הביצה ושאר החומרים

מתקבל בצק די סמיך, מניחים בעזרת כף
ובעזרת גב הכף מורחים כדי לכסות את התפוחים
אופים בחום 180 מעלות כשעה עד שהתפוחים מתרככים






אפשר להנות מהקינוח הטעים הזה גם בפסח

זו האופציה הפסחית:


אפשר לאפות בתבנית גדולה במקום בכלים אישיים.

החומרים ל-8 מנות:

•6 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים
קליפה מגוררת מלימון
•2 שקיות סוכר וניל
•2 כפות סוכר חום

•2 מצות, מפוררות לחתיכות קטנות מאוד
•1/2 כוס סוכר
•1/2 כוס שקדים, מולבנים ופרוסים
•1/2 כפית קינמון
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:

פורסים את התפוחים לשמיניות.
מוסיפים לתפוחים סוכר וניל, סוכר חום וקליפה מגוררת מלימון ומערבבים.
.מערבבים שברי מצה, סוכר, שקדים וקינמון. מוסיפים שמן ומערבבים עד שהשמן נספג.
4.מחלקים את התפוחים לכלים אישיים חסיני חום ודוחסים מעט. מכסים בתערובת הפירורים בלי להדק. מטפטפים על כל מנה 2 כפות מהנוזל שנותר בקערת התפוחים.
5.אופים כ-45 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד הזהבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה