ראש חודש אב - בשבת הקרובה
ובין ראש חודש אב לתשעה באב שיחול ביום ראשון הבא , נוהגים אצלנו להימנע מאכילת בשר ושתיית יין
זכר לאבל על חורבן בית המקדש. זו תקופה קצרה בלוח השנה,
אבל בכל שנה מחדש היא מזמנת לי מחשבה מחדש על המטבח, על האפשרויות שיש בו,
ועל ההזדמנות לגוון קצת את מה שיוצא מהסירים והמחבתות.
בבית שמבשלים בו בעיקר בשר והרבה, הימים האלה הפכו לסוג של אתגר קטן ,
להכין אוכל טעים, משביע, משפחתי, כזה שלא מרגיש "פחות" רק כי אין בו בשר.
להפך – גיליתי שבחירה במנות חלביות, צמחיות או טבעוניות יכולה לפתוח עולם שלם של טעמים,
צבעים ושילובים
שאני לא תמיד מגיעה אליהם ביומיום.
ריכזתי כאן כמה מהמתכונים שכבר יש אצלי בבלוג, שמתאימים במיוחד לתקופה הזו.
יש ביניהם כאלה שדורשים קצת יותר תשומת לב, ויש גם כאלה שאפשר להכין בקלות ,
או יחד עם הילדים, או פשוט כשמתחשק משהו אחר.
הם כולם לא מתיימרים "להחליף" את מה שלא אוכלים עכשיו,
אלא פשוט להציע משהו אחר, שהוא טעים, נעים, ומאפשר להרגיש שיש גם בזה יופי וערך.
אני מזמינה אתכם לעיין, לבשל, לטעום – ולשתף:
מה אתם אוהבים להכין בתקופה הזו?
איזו מנה הפכה אצלכם למסורת של תשעת הימים?
אז מה תמצאו כאן?
מנות מהמטבח האסיאתי – הן תמיד מצילות אותי בימים כאלה.
כל מוקפץ בתיבול קצת שונה יכול להתאים –
ירקות אהובים, נודלס ורוטב. הכי מהיר, הכי מנחם.
כמו למשל
נודלס ברוטב קארי צהוב
כשמחפשים חלבון “אמיתי” בלי בשר – קופסת טונה יכולה להפוך למנה מעולה.
ומהם אני מכינה תבשיל טעים שמתאים להשתלב בארוחת ערב
יחד עם סלט ירקות וטחינה טעימה על טורטיה - שאוורמה טונה
מה עוד אפשר להכין מטונה?
קציצות ! אני משלבת בקציצות הטונה שלי גם ירקות
כך הקציצה מתקבלת אורירית ועסיסית ואין מי שלא אוהב
כדי לייצר ארוחה שלמה נכין ליד פסטה ברוטב עגבניות.
"מי ייתן ונזכה שיתקיים בנו הכתוב 'צום החמישי יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה'
ושנחגוג יחד לא עוד בזיכרון החורבן, אלא בבניין ושמחה."
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה