מי שעוקב אחריי יודע שלשבת בבוקר יש טעם של...
עוגת גבינה. זה הרגל ממכר, ריטואל קבוע של קידוש ופינוק מתוק. כדי שהשגרה תישאר מרגשת,
אני מאתגרת את עצמי בכל שבוע עם גרסה חדשה, כי אין סוף לשילובים שאפשר לרקוח.
המתכון של היום הוא דוגמה מושלמת לאיך שהמטבח מכתיב את היצירה: המון תפוחים חיכו לי במגירה,
ואהבתי הגדולה לקרמל הובילה אותי לקרמל אותם לקוביות זהובות ורכות.
החיבור הזה בין הגבינה הקטיפתית לתפוחים החמים הוא לא פחות ממופלא.
"אז מה צריך בשביל הפלא הזה? הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק ממתכת
(מהסוג המעט יותר גדול מהחד-פעמיות), והכמויות מתאימות בדיוק. קדימה, למטבח!"
רכיבים:
בסיס +פירורים לציפוי:
160 גרם קמח
80 גרם קמח שקדים
50 גרם סוכר
קורט מלח
120 גרם חמאה קרה, בקוביות
3-4 כפות שמנת לבישול/שמנת מתוקה
לתפוחים:
2 תפוחים ירוקים, קלופים ,מגולענים וחתוכים לקוביות
רבע כפית קינמון
4 כפות סוכר
לגבינה:
מערבבים את חומרי מילוי הגבינה
ומרכיבים את העוגה בתבנית , מהדקים כ- 1/3 מכמות הפירורים לתחתית
מוסיפים את התפוחים
מכסים בקרם הגבינה
מפזרים מעל פירורים (ישארו לכם פירורים שניתן לשמור במקרר לעוד בסיס לעוגת גבינה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה