יום ראשון, 20 ביולי 2025

פס עוגת גבינה עם תפוחים מקורמלים ופירורים


 מי שעוקב אחריי יודע שלשבת בבוקר יש טעם של... 

עוגת גבינה. זה הרגל ממכר, ריטואל קבוע של קידוש ופינוק מתוק. כדי שהשגרה תישאר מרגשת,

 אני מאתגרת את עצמי בכל שבוע עם גרסה חדשה, כי אין סוף לשילובים שאפשר לרקוח. 

המתכון של היום הוא דוגמה מושלמת לאיך שהמטבח מכתיב את היצירה: המון תפוחים חיכו לי במגירה, 

ואהבתי הגדולה לקרמל הובילה אותי לקרמל אותם לקוביות זהובות ורכות. 

החיבור הזה בין הגבינה הקטיפתית לתפוחים החמים הוא לא פחות ממופלא.

"אז מה צריך בשביל הפלא הזה? הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק ממתכת 

(מהסוג המעט יותר גדול מהחד-פעמיות), והכמויות מתאימות בדיוק. קדימה, למטבח!"



רכיבים:

בסיס +פירורים לציפוי:

160 גרם קמח

80 גרם קמח  שקדים

50 גרם  סוכר

קורט מלח

120 גרם חמאה קרה, בקוביות

3-4 כפות שמנת לבישול/שמנת מתוקה


לתפוחים:

2 תפוחים ירוקים, קלופים ,מגולענים וחתוכים לקוביות 

רבע כפית קינמון

4 כפות סוכר

לגבינה:

למלית גבינה 

500 גר' גבינה 5%
 1/4 1 כוס סוכר
2 שמנת חמוצה
1 חלמון
2 ביצים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מעבדים את חומרי הבסיס לפירורים גדולים 


מקרמלים את התפוחים עד שאין נוזלים בתחבת והתפוחים בצבע זהוב עמוק.



מערבבים את חומרי מילוי הגבינה 


ומרכיבים את העוגה בתבנית , מהדקים כ- 1/3 מכמות הפירורים לתחתית

מוסיפים את התפוחים


מכסים בקרם הגבינה


מפזרים מעל פירורים (ישארו לכם פירורים שניתן לשמור במקרר לעוד בסיס לעוגת גבינה)




אופים בחום נמוך - 165 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהפירורים מעל  מזהיבים יפה

משאירים בתנור להתקרר




מאפסנים במקרר, וכמו כל עוגת גבינה , היא במיטבה רק אחרי 12 שעות מקרר.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה