יום חמישי, 20 בפברואר 2014

טארט טאטן

רכיבים:
תבנית פאי 26

בצק
1/4 2 כוסות קמח
150 גר' מחמאה
1/2 4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
קורט מלח

מלית

10 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לשמיניות
50 גר חמאה
1 כוס סוכר 
מקל קינמון
סרט מקליפת לימון



לעבד את חומרי הבצק ולשמור במקרר.

מלית:

במחבת גדולה ורחבה להמיס מחמאה ולהוסיף את הסוכר .
להוסיף  את תפוחי העץ ,מקל הקינמון וסרט הלימון
ולאדות את כל הנוזלים  בין 10-20 דק'.


לקרמל 3/4 כוס סוכר לקרמל זהוב עמוק ולצקת על תחתית תבנית האפיה


לסדר את פרוסות  תפוחי העץ 





ומעליהם לפרוש את הבצק כך שיסגור את התבנית.
לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ- 50 דק'.


מיד בגמר האפיה להפוך על צלחת הגשה  




להגיש  חמים בתוספת כדור גלידת וניל.

ניתן לאפות מראש ולחמם במיקרו.






.

אין תגובות:

פרסום תגובה