יום חמישי, 20 בפברואר 2014

שטרודל קיגל תפוחים



שטרודל - כולם מכירים, זה דומה אבל בכל זאת אחר
הוא פחות קריספי, יותר קוגל 
וכל כך טעים ביחוד כשמחממים קלות לפני ההגשה
יחד עם כדור גלידה או רוטב אנגלי
קינוח חלומי




רכיבים: 

לתבנית קוגלהוף:

400 גר' בצק עלים
 ריבת משמש למריחה על הבצק
6 תפוחים מסוג גרנד
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
קליפת מגוררת מחצי  לימון
צימוקים - אופציונאלי
 



אופן הכנה: 

לגרר את התפוחים הקלופים במגררת גסה.

לערבב עם כל שאר החומרים.




להניח לכמה דקות ולסחוט היטב - לשמור את הנוזלים.




לפתוח עלה בצק עלים.

למרוח מעט ריבת מישמש על העלה.

להניח את המלית.




לגלגל ולהניח בצפיפות בתבנית.







לאפות בחום 200 מעלות עד שמשחים.

לשפוך על הגלילה את נוזלי התפוחים שנשמרו (בערך כוס )

ולהכניס לתנור לעוד כמה דקות עד שכל הנוזלים נספגים.

להגיש חמים!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה