יום שלישי, 4 במרץ 2014

רולדת יום הולדת

רכיבים: 

בצק לקישוט:

1 חלבון
30 גר' סוכר
40 גר' קמח
20 גר חמאה רכה
מעט צבע מאכל

בצק לרולדה:

4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר + 1 כף סוכר
60 גר' שמן
1/2 כוס קמח
1/4 כוס קקאו

מילוי:

100 גר' שוקולד לבן
1 שמנת מתוקה

תותים חתוכים
 



אופן הכנה: 

ממיסים שוקולד עם מעט שמנת מתוקה ומקררים,

מקציפים את שארית השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את השוקולד המומס, מקררים.


בצק לקישוט:

מערבבים את חומרי הבצק של קישוט. מזלפים על נייר אפיה משומן ומקפיאים.


רולדה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את שאר החומרים.

מורחים בזהירות על העיטורים הקפואים.

מכניסים לתנור בחום 190 מעלות ל-9 דקות.

מוציאים מהתנור, מקררים במהירות, הופכים את הרולדה ומפרידים מנייר האפיה.

כשהרולדה קרה מורחים את הקרם, מפזרים את התותים ומגלגלים.

יש לשים לב כשמגלגלים מהצד הלא מעוטר כך ההעיטור יראה בסוף הגלגול.






דרך נוספת לקבלת רולדה מצויירת היא לצייר על נייר דוגמא שרוצים

להניח את נייר האפיה מעל הציור, לזלף עם בצק הקישוט

להקפיא

לצקת מעל את הבצק של הרולדה ולאפות יחד






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה