יום רביעי, 12 במרץ 2014

טארט פרג בציפוי שוקולד



תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ או 24 טארטלטים קטנים

רכיבים:

לבצק
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
200 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית הפרג
1 כוס (240 מ"ל) ריץ' תחליף חלב
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
50 גרם מחמאה
4 כוסות (250 גרם) פרג טחון
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
1 כף קליפת תפוז מגוררת

לקרם השוקולד
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת צמחית השף הלבן
1 כף ליקר תפוזים או ברנדי

אופן הכנה:

 הבצק : 

שמים בקערה (או במכל מעבד מזון) את הקמח, הסוכר והמחמאה ומעבדים לפירורים.

מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד. מקמחים משטח עבודה,

מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ ובקוטר הגדול ב 3 ס"מ מהתבנית.

מהדקים לדפנות ומסירים שוליים מיותרים.

מאחסנים במקרר כשעה או במקפיא כ 20 דקות.

 מלית הפרג:

שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומחממים על להבה בינונית

תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה אחידה. מביאים לרתיחה,

מוסיפים את הפרג, מנמיכים את הלהבה ומערבבים כדקה,

עד שהעיסה אחידה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השקדים ואת קליפת התפוז

ומערבבים. מניחים לצינון בטמפ' החדר.

 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

 יוצקים את עיסת הפרג על הבצק ואופים 30-35 דקות,

עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

 קרם השוקולד :

 ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד.

מוסיפים את הליקר ומערבבים. מניחים את הקרם לצינון במשך כ 10 דקות,

מערבבים מדי פעם עד שהוא מסמיך קצת.

יוצקים את הקרם על העוגה ומטלטלים אותה מצד לצד לכיסוי אחיד ומלא.

מצננים עד שהקרם יציב ומגישים (מומלץ לאחסן לפחות שעה במקרר לפני ההגשה)



מתכון של דנית קימל,הביאה דנה20 עם התאמות שלי




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה