התפריט שלי לשבת:
השבת נפתח את הסעודה בסלמון אפוי, ברירת המחדל שלי היא המתכון של חברתי השריף
ליד הדג תמיד יהיו כמה סלטים חיים
עוף באננס לא באמת מתוק אבל טעים עד מאוד, מה חשוב?
להניח את נתחי העוף במרינדה לפחות למספר שעות
רכיבים:
6 כרעיים מחולקים לשוק וירך
למרינדה:
חצי קופסת אננס חתוך לקוביות גסות
8 שיני שום כתושות
6 כפות סויה
3 כפות דבש / סילאן
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מסדרים את נתחי העוף במרינדה בתבנית אפיה, ולאחר כ- 5-6 שעות אופים בחום 200 מעלות
באפיה חום עליון תחתון, ללא כיסוי למשך כשעה, עד שהעוף משחים יפה, שווה לפתוח את התנור במשך האפיה
ולהרטיב את העוף במרינדה. את המתכון ראיתי באתר של רון יוחננוב והתאמתי אותו לצרכים שלי.
בחרתי להגיש על מצע קוסקוס לצד כרוב מוקפץ
רכיבים:
2 בצלים פרוסים דק
1/3 כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי ופרוס דק דק
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כורכום
אופן ההכנה:
מתחילים בהזהבת הבצלים, במעט שמן, הכי נח במחבת רחבה
ואז מוסיפים את הכרוב
מערבבים מידי פעם, מתבלים
לא יותר מ5-7 דקות
ומוכן
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה