יום שישי, 14 במרץ 2014

פלודני

רכיבים: 
לבצק:
750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון

מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה


מילוי:
ריבת פובידל

מילוי:
150 גר' פרג
סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת מישמש
250 גר' אגוזים טחונים
סוכר
קליפה מגוררת מ- 2לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת פובידל
 


אופן הכנה: 

בצק:

מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.

להתפיח לילה במקרר.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.

יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.


מילוי:

למרוח ריבת פובידל על הבצק.

לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר את מילוי הפרג.

לגרר מעל תפוח גרנד.

לכסות בעלה בצק.

למרוח ריבת מישמש על העלה.

לערבב 250 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לגרר מעל עוד תפוח גרנד.

לכסות בשכבת בצק נוספת.

למרוח את הבצק בריבת פובידל.

משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.

מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

הערות: 
עוגה מסורתית הונגרית שלמדתי להכין מאמא,, בעיקר לחג פורים.




                                                                     


                                                                             




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה