יום שישי, 14 במרץ 2014

פלודני

רכיבים: 
לבצק:
750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון

מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה


מילוי:
ריבת פובידל

מילוי:
150 גר' פרג
סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת מישמש
250 גר' אגוזים טחונים
סוכר
קליפה מגוררת מ- 2לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת פובידל
 


אופן הכנה: 

בצק:

מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.

להתפיח לילה במקרר.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.

יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.


מילוי:

למרוח ריבת פובידל על הבצק.

לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר את מילוי הפרג.

לגרר מעל תפוח גרנד.

לכסות בעלה בצק.

למרוח ריבת מישמש על העלה.

לערבב 250 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לגרר מעל עוד תפוח גרנד.

לכסות בשכבת בצק נוספת.

למרוח את הבצק בריבת פובידל.

משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.

מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

הערות: 
עוגה מסורתית הונגרית שלמדתי להכין מאמא,, בעיקר לחג פורים.




                                                                     


                                                                             




3 תגובות:

  1. שלום, רציתי לדעת האם ניתן להמיר את המחמאה בחמאה רגילה, ואם כן מה כמות החמאה בגרם? וגם מה כמות המים/מיץ בבצק?

    השבמחק
  2. אני מניחה שאפשר להמיר לחמאה או לנטורינה -משן קוקוס או זית מוקשים. הייתי לוקחת את אותה כמות

    השבמחק
  3. לגבי כמות המים, אף פעם לא מדדתי...הוספתי לאט עד לקבלת בצק רך נעים ולא דביק

    השבמחק