יום שני, 17 במרץ 2014

עוגיות מקושטות

מעניין שבכל יום צום משעות אחה"צ אנחנו מוצאות את עצמנו במטבח  והיום,
צום תענית אסתר לא היה שונה,
כנראה. 
בפרט כשצריך משלוחי מנות  מקוריים
הבנות החליטו על עוגיות חמאה מקושטות, 
לשו בצק ,קיררו
 אצו רצו לחנות לקנות מבחר של אבקות מהירות הכנה להכנת ציפוי רויאל, 
עוד קצת חותכנים
כאילו שחסרים בבית
האקשן התחיל כשהתמלאו שקיות הזילוף ברויאל הצבעוני
והדימיון החל לעבוד שעות נוספות



המתכון לבצק של העוגיות הוא פשוט למדיי:

רכיבים:**

1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
200 גר' מחמאה או חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבצק רק עד ליצירת בצק
עוטפים בנילון נצמד ומקררים כשעה

מוציאים, מרדדים על מעט קמח לעובי 3-4 מ"מ
קורצים צורות
אופים עד להזהבה בחום 180 מעלות למשך 17-20 דקות


** אפשר לשדרג את הבצק ע"י החלפת 2/3 כוס קמח ב- 1/3 כוס קמח שקדים ועוד 1/3 כוס קורנפלור
הבצק הופך פריך יותר

מקררים ומקשטים



לפני האפיה


כ
ל צבע
י הקשת...



מתחילים










וזהו, תם ונשלם, צריך להשאיר זמן לייבוש הקרם שזילפנו על העוגיות
לפחות 8-10 שעות




הכנו סדרה של עוגיות לחנוכה

בעזרתו הרבה של הסו שף החדש שלי


















ומה עושים כשאין רויאל? 
לא בעיה
יובלי הוציאה את כל קופסאות הסוכריות לקישוט מהמגרה והדביקה אותן לעוגיות
כמה כיף זה היה

קודם בוחרים את הקורצן


קורצים עוגיות ומסדרים בתבנית



בוחרים את הסוכריות ומניחים על העוגיה, קצת דוחפים פנימה לבצק


אופים ונהנים










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה