יום ראשון, 23 במרץ 2014

רולדת בצק במילוי ירקות

אין כמו שטרודל מבצק עלים פריך ומתפצפץ,אבל
מי שמנסה לבשל בריא יותר כדאי לו לנסות את הבצק הנפלא הזה
של דורעם גונט עם שינויים שלי, זהו בצק שמרים קליל, שלא ממש תופח 
עוטף מלית טעימה מתקבל מאפה שהוא בין בורקס לקלצונה 





חומרים : 
לבצק: 
1 ו-2/3 כוסות קמח 
1/2 כוס מים 
1/4 כוס שמן  
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית שמרים יבשים 

מלית:

1 כוס פירה תפו"א
1 בצל פרוס
1 גזר מגורר דק
1/4 כרוב פרוס לרצועות
1 קופסת שימורי פטריות

אופן הכנה: 

מערבלים את כל חומרי הבצק לבצק רך כ- 5-8 דקות במיקסר

. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה עד שעה וחצי. 

הכנת המלית:

מכינים את פירה תפו"א אפשר גם משקית, ואפשר לבשל תפו"א חתוכים לקוביות

במי מלח עד שמתרכך ואח"כ למעוך בתוספת, שמן, מלח,פלפל שחור ומעט מרק

מזהיבים את הבצל הפרוס, מוסיפים את שאר הירקות מקפיצים כ- 15 דקות עד שהנוזלים מתאדים

מתבלים במלח,פלפל מעט אבקת מרק בטעם עוף.

מערבבים עם הפירה ומניחים להתקרר.

מרדדים את הבצק למלבן דקיק (עובי של 3-4 מ"מ) בגודל של כ-40x30 ס"מ.

מפזרים את המלית בצורה אחידה על הבצק, ואז מגלגלים לרולדה מאורכת. 

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום

אופים בחום של 200 מעלות

עד שהבצק פריך ושחום (35-40 דקות). 









אפשר גם בלי פירה תפוחי אדמה

והפעם עם בצק פילאס




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה