יום שלישי, 4 במרץ 2014

חיתוכיות שמנת חמוצה ופירורים

עוגה טעימה, ותיקה, במקור מהספר עוגות לכל עת של נירה שויאר
שנים הכנתי אותה ככתבה וכלשונה
עם תותים, בלי תותים, עוגה מצוינת




החומרים:

3 כוסות קמח
שקית א. אפיה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס חלב
כף תמצית וניל
קורט מלח

- להכניס את כל החמרים לקערה לפזר מעל 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות וללוש בצק אחיד,

אבל דביק.

- לשטח 2/3 מהבצק ביד מקומחת על תבנית אפיה משומנת גדולה

 ו-1/3 מהבצק לשטח על תבנית קטנה.

- לאפות את שתי התחתיות בזו אחר זו בחום גבוה כ-10 דקות כל אחת. לקרר.

לקרם:

150 גרם חמאה לא מלוחה רכה מאוד
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
כף תמצית וניל
5 גביעי שמנת  

ו- 1/2  כוס ח"פ  עם מחית תות מסוננת

- להכניס לקערת המערבל חמאה, סוכר, ביצים ווניל לערבב לקרם אחיד ואוורירי.

- להוסיף את השמנת ולבחוש ידנית, להוסיף את מחית התות לקבלת טעם תותי  וצבע ורדרד

לצקת את הקרם על התחתית הגדולה, לפורר את החלק האפוי מהתבנית הקטנה 

לפירורים ולפזר מעל העוגה, 

לכסות ולשמור במקרר.




עוגה כל כך ותיקה מגיע לה שיפצור


שיניתי קצת את הבצק, כך שיהיה פחות דביק ויותר פריך


3 כוסות קמח
1/2 שקית א. אפיה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
כף תמצית וניל
200 גר' חמאה



- להכניס את כל החמרים לקערה לפזר מעל 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות וללוש בצק אחיד,

היות ואפיתי בתבנית תנור גדולה
הגדלתי גם את כמות הקרם

200 גרם חמאה לא מלוחה רכה מאוד
1/4 1  כוסות סוכר
כף תמצית וניל
6 גביעי שמנת  חמוצה של פעם ורק היא, היא פשוט יציבה יותר.

הוראות האפיה- כפי שכתוב למעלה






העוגה נשמרת במקפיא ללא תופעות לוואי בהפשרה.


6 תגובות:

  1. תודה על המתכון. בהגדלת כמות הקרם, לא ציינת ביצים. האם את שמה 3 ביצים?

    השבמחק
  2. לא, ויתרתי על הביצים בכלל

    השבמחק
  3. היי. במתכון המשופצר, באיזה מצב צריכה להיות החמאה שנכנסת לבצק? רכה או נוזלית? אפשר ללוש במיקסר? וגם כמה זה חום גבוה? 180 או יותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. גם במתכון המשופצר החמאה צריכה להיות קרה, זה רשום במתכון

      מחק
  4. ועוד שאלה, גביעי שמנת חמוצה לקרם, כמה אחוזי שומן?

    השבמחק
  5. שמנת חמוצה של פעם היא עם 27% שומן

    השבמחק