יום רביעי, 5 במרץ 2014

טארט שוקולד לעצלנים

יש יותר מהיר מזה?
לא נראה לי וכל כך טעים...


רכיבים:

קלתית קונים מוכן

מלית:

200 גר' שוקולד מריר מומס
1 שמנת צמחית השף הלבן
1 ביצה

מערבבים היטב את חומרי המילוי
יוצקים לקלתית
אופים בחום 180 מעלות 20 דקות


את העיטור כדאי לפזר מיד כשמוציאים מהתנור, אח"כ השכבה העליונה מתמצקת
והציפוי לא ידבק

מקור המתכון הבת של לאה ס. מהפרדס


את הטארט הזה  כיסיתי בציפוי גנאש
הלבן? אלה מרשמלו קטנטנים





כמה זמן נראה לכם עד שתצא ורסיה חדשה למתוק המעלף הזה?

הבן שלי ניסה ואהב 

את הורסיה החלבית והלבנה לטארט הזה

בעצם אותו מתכון:

 200 גר' שוקולד לבן
שמנת מתוקה חלבית
1 ביצה

יוצקים לקלתית ולתנור





טארט גנאש שוקולד לבן ופירות יער

את הטארט הזה ניסיתי להכין בלי אפיה
גנאש שוקולד זה טעים גם מקורר בלבד.

מה היה לי?

500 גר' שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' חמאה

1/4 כוס מחית פירות יער (תות,דובדבנים)מסוננת

ממיסים את השוקולד עם השמנת
מערבבים היטב עם מחית הפירות ויוצקים לקלתית

מקפיאים, מקשטים כאות נפשכם
אני השתמשתי במרשמלו פניני סוכר קצת קצפת ועלי נענע.

מגישים קפוא






טארט שוקולד מושקע


הטארט מצויין, אבל, כן יש אבל
לפעמים רוצים אותו במופע אלגנטי 
ורק לפעמים מוכנים גם להשקיע קצת
אז לפעמים האלה קבלו מתכון לקלתית הומייד פריכה ומצוינת
את הטארט מכינים בתבנית פאי בקוטר 26
ולשם כך יש להכפיל את חומרי המלית וטיפה להאריך את זמן האפיה 
25 דקות במקום 20
וכן גם אפיה מוקדמת של הקלתית

רכיבים לקלתית:

1 כוס קמח
1 כוס שתכיל:
 2 כפות קורנפלור
,2 כפות קמח שקדים
 2 כפות קקאו מסונן 
והשאר קמח רגיל
175 גר' חמאה
1 ביצה 
2-3 כפות מים קרים

מעבדים לבצק, מרדדים ומצפים תחתית של תבנית פאי כולל הדפנות
מעבירים למקרר לחצי שעה

אופים אפיה עיוורת 20 דקות
מקררים ואז יוצקים את המלית לפי המצוין לעיל .

וככה זה נראה







אין תגובות:

פרסום תגובה