יום חמישי, 6 במרץ 2014

קציצות מטוגנות

קציצות מטוגנות תמיד יש לי במקפיא 
קל להכין, נשמר לאורך זמן והכי חשוב
קל לשנות את הגברת ולחבר לה אדרת חדשה

המתכון הבסיסי לעיסת הקציצות: ( 20 קציצות בערך)

1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה
1/2 ק"ג עוף טחון
3 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם

אופן ההכנה:

שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
 ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.

צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.

עד כאן קציצות סטנדרטיות

שידרוג 1:  קציצות בשר ברוטב עגבניות בניחוח פסטו

רכיבים: 
עיסת הבשר:
250 גר' הודו אדום טחון
250 גר' בקר טחון  העוף הוחלף בבקר

בצל קטן
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
חופן עלי פטרוזיליה
4 שיני שום

1-2 ביצים
מלח
פלפל שחור
תבלין גריל
פפריקה
כף פסטו

פרורי לחם

הרוטב:
2 כפות שום כתוש
שמן זית
1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
מלח
פלפל
מעט אבקת מרק בשרית
2 כפות פסטו
 

אופן הכנה: 

עיסת הבשר:

להניח את הבשר בקערה וללוש היטב

לטחון ביחד: בצל קטן + פרוסת לחם רטובה וסחוטה + חופן עלי פטרוזיליה + 4 שיני שום.

להוסיף לבשר: 1-2 ביצים, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל, פפריקה וכף פסטו.

להניח לשעה לספיגת טעמים.

לצור כדורים קטנים, לגלגל בפרורי לחם ולטגן.


הרוטב:

2 כפות שום כתוש לטגן בשמ"ז. להוסיף 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות.

לאדות כ- 15 דקות.

לתבל במלח, פלפל, מעט אבקת מרק בשרית ולבסוף 2 כפות פסטו.

להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ולבשל עוד כ- 10 דקות.





שידרוג 2: קציצות בניחוח תאילנדי

כאן הקציצות הן הקלאסיות

והרוטב:

1 בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
1 חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
2 כפיות חמאת בוטנים

במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות
טועמים לתקן טעמים
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות
תוך הפיכת הקציצות, כך שיספגו מהרוטב משני הצדדים.




שידרוג 3: קציצות ברוטב מתקתק

מככבות אצלנו בראש השנה

קציצות קלאסיות, רק קטנות יותר

לרוטב:


1 ק"ג בצל פרוס דק
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים מולבנים
1/2 כפית קנמון
1/4 כוס סילאן או דבש
מלח, פלפל

אופן הכנה:


מחמים שמן בסיר, מוסיפים בצל, מזהיבים היטב, מוסיפים צימוקים ושקדים ומטגנים 5 דקות.

 1 כוס מים ומרתיחים,  
מוסיפים את הקציצות +מתקנים תיבול

 ומבשלים על אש קטנה לצמצום הרוטב 

מידי פעם הופכים את הקציצות בזהירות שכולן יספגו רוטב.

מגשים ע"ג אורז לבן או קוסקוס.



שידרוג 4: קציצות בבלילת בירה ברוטב חמוץ מתוק

משתמשים בעיסה של קציצות קלאסיות

    לבלילה:
    1 כוס קמח
    בירה

    לרוטב:
    1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
    1 בצל בינוני קצוץ גס
    100 מ"ל מיץ אננס מקופסת שימורים
    2 טבעות אננס משומר חתוכים לחתיכות קטנות
    3 כפות קטשופ
    2 כפות חומץ
    2 כפות סויה
    2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    מעט מים לפי הצורך


 אופן ההכנה

מכינים בלילה: שמים בקערה כוס קמח ושופכים בהדרגה בירה

תוך כדי טריפה עד שנוצרת בלילה במרקם מעט יותר דליל מפנקייק.

 מכינים כדורים (בגודל כדור פינג פונג) מתערובת הבשר וטובלים אותם בבלילה.

מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.

הכנת הרוטב:

  במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל והגמבה עד ריכוך.

 מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות.

אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או עוד מיץ אננס.

מכניסים  את כדורי הבשר ומבשלים 5-7 דקות

כך שכל הקציצות יספגו מהרוטב.


שידרוג 5
 קציצות בתבשיל פטריות אפונה וסלרי

2 בצלים פרוסים
2 כפות סוכר חום
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 קופסת שימורי פרטריות
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
מלח,פלפל שחור

מתחילים בהזהבת הבצל
מוסיפים את הירקות והסוכר




מאדים כ- 10 דקות
מתבלים, מוזיפים מים
מבשלים כ- 40 דקות




מכניסים את הקציצות ומבשלים עוד 20 דקות




קציצות עוף בקארי אדום  

קופסת קארי אדום במקרר דיגדגה לי קשות
וגם שארית עגבניות שרי
מכאן ועד להנדס עוד מנת בשר לארוחה האסיאתית שלי
הדרך היתה קצרה

מתחילים בעיסה בסיסית של קציצות
הפעם 1/2 ק"ג עוף טחון
1 ביצה
1 פרוסת חלה מורטבת וסחוטה
10 גבעולי פטרוזיליה
3 שיני שום
מלח,פלפל
פרורי לחם

טוחנים את החלה עם השום והפטרוזיליה
מערבבים עם העוף הטחון ושאר החומרים
מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים
צרים קציצות  ומגלגלים בפרורי לחם
מטגנים להזהבה.
מניחים בצד.



הרוטב:

1 בצל פרוס
4 שיני שום קצוצים
10 עגבניות שרי חצויות
כפית ממרח קארי אדום
מיץ מחצי לימון
1 קרם קוקוס
3 כפות סויה
מלח,פלפל 

במחבת מזהיבים את הבצל
מוסיפים את השום והעגבניות 
מערבבים כ- 5 דקות
מוסיפים את קרם הקוקוס ושאר החומרים
מרתיחים
מתקנים טעמים
וכשמצטמצם מעט והעגבניות מתחילות לאבד את צורתן
מוסיפים את הקציצות
דואגים שיכוסו ברוטב
מבשלים עוד כ- 5 דקות



כבר מזמן שהסניורית שלי מדברת על קציצות משהו אחר
ולא רק ברכיבים גם באופן ההכנה
את המתכון קיבלה מיוסי 
ואתמול היא הפציעה עם כל הרכיבים והתחילה להכין
זה כל כך טעים וכל כך אחר שאני לא בטוחה שלא מגיע למתכון הזה פוסט משל עצמו

אז ככה זה הולך:

1 ק"ג פרגיות טחונות 
1 שקית תחתיות ארטישוק -יש כזה קפוא
2 בצלים קצוצים
5-6 שיני שום קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ
6-7 עלי מרווה קצוצים
קליפה מגוררת מלימון וגם מיץ מלימון שלם
1 ביצה
מלח,פלפל שחור

מפשירים את הארטישוק וטוחנים במעבד מזון
מזהיבים בשמן את הבצל
מוסיפים את כל הרכיבים לבשר הטחון
לשים היטב
מניחים לשעה לספיגת טעמים

הסיניורית שלי בחרה לאפות את רוב הקציצות 
בחום 200 מעלות כ- 30 דקות ולהפוך תוך כדי האפיה


את עיסת הבשר שלא נכנסה לתבניות היא גילגה בפרורי לחם וטיגנה
יצא כל כך טעים!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה