יום שלישי, 11 במרץ 2014

עוגיות שוקולד תפוז מושלגות


החומרים:

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים
100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
120 גרם שקדים טחונים דק

לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר


אופן ההכנה:

ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפיה.

מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 

מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.

מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, 

מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפיה,

ואת השקדים הטחונים.

תתקבל בלילה נוזלית למדי.מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר,

עד שהיא מתקשה.יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.

מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.

העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.

מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, 

רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית,

ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות. 

העוגיות יתפחו

וייווצרו בהם סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג הזה

מקור המתכון: על השולחן, קרין גורן



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה