יום ראשון, 11 במאי 2014

סלט טאבולה עדשים

סלטים הם לא הצד החזק שלי, ובדר"כ
סלטים אצלנו הם 
בסגנון MIX AND MATCH 
אבל לפעמים שוזפות עיניי מתכון שממש ממש מרגיש לי נכון
אז אני מנסה ואת זה בטוח אאמץ
סלט רענן, מתאים יופי למנות בשריות
ומה הכי?
שהוא כבר כולל את התוספת הפחמימתית

מצרכים

1/2 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
חופן קטן של עלי נענע, 
2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
2-3 עלי חסה (עדיף מהעלים הצעירים יותר)
1 מלפפון
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
כפית שום כתוש
חופן נדיב של חמוציות (לא לוותר! מקסימום להמיר בפרי יבש אחר)
1/4 כוס מיץ לימון סחוטרי
כפית מלח או לפי הטעם
2-3 כפות שמן קנולה/זית

אופן ההכנה

מתחילים בבישול העדשים במים עם מעט מלח עד שהן מתרככות מעט,

אבל לא יותר מידיי, מסננים ושוטפים במים קרים.

את העלים הירוקים קוצצים קטן קטן .

כל הכיף בסלט הזה הוא שבכף אחת של סלט טועמים מכל המרכיבים, 

גם את הבצל הירוק, החסה והמלפפון קוצצים קטן קטן.

שמים את כל המרכיבים בקערה עם התיבול ,

מערבבים היטב,  טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הלימון והמלח צריכים להיות מאוזנים ומודגשים.

למחרת אפילו טוב יותר

המתכון לקוח מהבלוג לא על החסה לבדה והותאם לטעמי



אין תגובות:

פרסום תגובה