יום חמישי, 15 במאי 2014

עוגת גבינה עם קארד לימון

עוגות גבינה זה כיף
לימון אני אוהבת, גבינה ולימון הם שילוב אולטימטיבי בעיניי
אז כשנתקלתי במתכון הזה של חן שוקרון
חשבתי , למה לא? קצת שיניתי והתאמתי את המתכון לצרכים שלי
והרי הוא לפניכם

לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים לוטוס 
100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
500 גר' גבינת שמנת 30%
500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מלימון
4 ביצים
1/2 כוס  קמח

לקארד לימון:
2 חלמונים
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה


אופן ההכנה:

 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מכינים את הבסיס:במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים  לפירורים דקים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת לחה.

מניחים בתחתית תבנית עגולה 26 ומהדקים היטב. 

שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.

 להכנת המלית: טורפים יחד בקערה את הגבינות, השמנת החמוצה והסוכר.

מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון. מוסיפים את הביצים בזו אחר אחר זו וטורפים היטב.

מנפים את הקמח לבלילה וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה

 אופים במשך שעה ורבע דקות ו. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקירור לילה שלם.


 מכינים את קארד הלימון: . טורפים קלות בקערה את החלמונים.

 מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה.

מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.

מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק אל החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת.

מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת

עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג, כ-2-3 דקות.

. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר.

מעבירים למקרר (ניתן להכין מראש ערב קודם).

5. כשהעוגה קרה יוצקים את קרם הלימון ומקפידים שיכסה היטב את כל שטח פני העוגה.

6. מחזירים למקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה