יום שלישי, 6 במאי 2014

קונקורד לימון

ביום העצמאות אנחנו חוגגים  יום הולדת פעמיים
האחד למדינה והשני לאפרת, כלתי
והרי אין חגיגה בלי עוגה
אז חיפשתי עוגה ,שתהיה עוגת רושם,  
שתתאים לקינוח של ארוחת יום העצמאות, ז"א שתהיה פרווה
ובכל זאת טעימה וכמובן כזאת שעדיין לא הכנתי, אבל זו שריטה שלי

אחרי משאל עם הוחלט על קונקורד, אבל לא סתם, אלא קונקורד לימון

המתכון כאן הוא מיקס של מתכונים שמצאתי ברשת

חומרים:

מרנג:
6 חלבונים
240 גרם סוכר רגיל
1 כפית מיץ לימון
200 גרם אבקת סוכר
20 גרם קורנפלור


להקציף סוכר רגיל, חלבונים ומיץ לימון לקצף קשה.
להוסיף בזהירות אבקת סוכר וקורנפלור - לא במיקסר  
לא מתערבב טוב וחלק מהאבקה נותר בתחתית הקערה.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 9 מילימטר,
 ומזלפים 2 דיסקים לא עבים בקוטר 18 סמ'
(מומלץ לצייר את העיגול בחלקו האחורי של הדף)
ועם יתר הקצף מזלפים מקלות באורך של 6 סמ'.
כדי לקשט את העוגה במקלות מרנג בהקף של תבנית 26 יש צורך לפחות ל-50 מקלות מרנג.
לקבלת הדוגמא זילפתי את המרנג על  דפי נייר אפיה מודפסים יעודיים לבצק
 אין להשתמש בשום אופן בדפי שוקולד. הם לא מיועדים לאפיה.

אפיה בטורבו - 100 מעלות כשעה וחצי 
( תוספת הקורנפלור לקצף מסייעת ביבוש ובאפיה מהירה במיוחד)
(לבדוק אם מתנתקים בקלות מהנייר).


לקרם לימון:

4 חלמונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
100גר' מחמאה

14 גר' ג'לטין מושרה ב-50 מל' מים קרים
500 גר' שמנת (קצפת) צמחית "השף הלבן

 טורפים כל החומרים 

 מחממים בזהירות על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת.
 (התערובת מסמיכה לאט לאט תוך כדי חימום). 
 ברגע שרואים בעבוע של רתיחה, להסיר מהאש ולסנן  
 לאחר שהג'לטין ספח את כל המים בהם היה מושרה והפך לגוש קפיצי למגע,
ממיסים אותו על על ידי חימום קל במיקרו או באמבט מים חמים לקבלת נוזל צלול,
 ומוסיפים לתערובת הלימון. בבחישה זריזה ומצננים. 
התערובת מסמיכה כשהיא קרה 
 מקציפים את השמנת ומוסיפים את הקצפת לתערובת לאחר שהתקררה
ומעבירים לשק זילוף- אין צורך בצנתר. .

הרכבת העוגה

בתבנית 26 מניחים דיסק מרנג אחד ומסביבו מסדרים את מקלות המרגנ הצבעוניים
יוצקים מחצית מקציפת הלימון
מניחים את דיסק המרנג השני
מכסים בשארית הקציפה
חותכים את מקלות המרנג שנותרו ותוקעים ע"פ העוגה
מעבירים למקרר לקירור ויצוב העוגה.






אין תגובות:

פרסום תגובה