יום ראשון, 27 בנובמבר 2022

בחושה משויישת עם לוטוס

 

        לא באמת חיפשתי מתכון חדש, אבל מצאתי כזה בבלוג של חסי סגל ואהבתי

תנסו ולא תצטערו, עוגה קלה, עסיסית וכמובן טעימה וגם קצת אחרת.

כי מה שקורה בעוגה הזאת

זה שהממרח לוטוס שמטפטפים ע"פ העוגה לפני האפייה 

מוצא את דרכו לתוך העוגה וכך מתקבלים בעוגה

כיסי ממרח לחים טעימים שהופכים את חווית אכילת העוגה למשהו מיוחד במינו.



רכיבים: (2 תבניות אינגליש קייק)

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

200 מ"ל מים

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 פודינג וניל

5 כפות ממרח לוטוס לשיוש

2 כפות ממרח לוטוס לטיפטוף

10 עוגיות לוטוס מפוררות


אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה, מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף

עוד 2-3 דקות , מנמיכים את מהירות ההקצפה

מוסיפים לסירוגין את המים עם החומרים היבשים ומעבדים עד להטמעה ולא יותר.

מפרידים 1/3 מהבלילה ואליו מוסיפים את ממרח הלוטוס

מערבבים לאחידות.

יוצקים לתבניות את הבלילה הלבנה



יוצקים מעל את הבלילה עם הלוטוס



משיישים


מחממים את 2 כפות הלוטוס שנועדו לטיפטוף 

ומטפטפים ע"פ העוגה

מפזרים את העוגיות המפוררות ומכניסים לתנור


מחומם ל- 170 מעלות למשך 40-45 דקות






2 תגובות:

  1. עוגה טובה ונשמעת ממויינת .
    אני הגעתי לחפש את המלצתך מאמש לגבי שאריות של חלה כי ברצוני להכין .
    אולי לא פירסמת בבלוג - לא זכרתי היכן ראיתי אמש .
    אשמח לעזרתך בבקשה .

    השבמחק