יום רביעי, 23 בנובמבר 2022

ארוחת שבת בצהרים חמין ופרגיות

 


לשבת חורפית ממש מתחשק לי  משהו חם 





וכך יוצא שהפתרון הכי פשוט ודי אהוב על בני הבית

הוא סיר חמין, לפעמים אוסיף שקית קוקי עם אורז לזו שלא אוהבת חמין

וכך גם מוותרת על העוף בסיר החמין ומכינה בנפרד.

סטיק פרגית

10 נתחי סטייק פרגית

תיבול:

3 כפות שמן זית

1/2 כוס טריאקי

1/3 כוס סילאן

כף שום כתוש

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מערבבים את הפרגיות עם המרינדה ומניחים לכמה שעות לספיגת טעמים.

הכי פשוט לצלות את הפרגיות על המנגל , אבל אם לא מסתייע גם במחבת זה יופי.

סטייק פרגית הוא די דק והצליה קצרה למידי, בהינתן שיש לנו די הרבה סוכרים במרינדה

שעלולים להישרף בטיגון ארוך.






                  סלטים טריים ילוו את המנה הזאת, כמו סלט הכרוב המצוין שלי עם פילה תפוז


אם חיפשתם מה לעשות עם האשכויות והתפוזים שבקערת הפירות
לכו על  הקינוח הזה, כל כך אחר מסתם סלט פירות
מרק הדרים ופסיפלורה, אמנם קצת טרחה להכין , אבל שווה כי הטעם שהרוטב
מוסיף הוא מיוחד וטעים 







וגלילת תמרים ובסקויטים, שתמיד יש לי ממנה במקפיא
סוג של זריקת מתיקות לנואשים







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה