יום ראשון, 20 בנובמבר 2022

אז מה נעשה היום?

 פעם בשבוע יש לי העונג לאסוף את החמודים מהמסגרות שלהם

ולבלות ביחד, הכי בכיף.

כשאי אפשר לבלות בחוץ אנחנו מוצאים מה להכין במטבח. 

במשך השנים כולם חבשו את כובע השף

תפקדו כסו שף במטבח שלי והכינו כל מיני מתכונים טעימים. 

לעבוד במטבח כולם רצו, אממה

לא תמיד הם גם אכלו את מה שהכינו. 

את הלחמניות האלה הם טרפו, וכולם עמדו בתור לגלגל אותם. המתכון מהבלוג שמח במטבח.

כל כך נהניתי...

רכיבים: 

1 קילו קמח (אפשר רק לבן ואפשר לשלב קמחים שאוהבים)

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר 66 גרם

1 ביצה

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס חלב

1.5 כוסות מים

1 כפית מלח

ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב או מים

שומשום לקישוט


הוראות הכנה:

בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים למעט חצי כוס מהמים עד לקבלת בצק רך גמיש

 ולא דביק מדי. במידה והבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.

משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הבצק 

(בקיץ שעה, בחורף שעתיים)

עדי בודקת מה קורה לבצק

תוך כדי תהליך ההתפחה עדי נקראת לפנצ'ר את הבצק



מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן וחותכים ממנו משולשים ארוכים.

מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון.




                                                                גם יואבי רוצה לנסות




מסדרים את הקרואסונים בתבנית במרחק קטן ביניהם. מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות.

מורחים בתערובת של ביצה ו- 2 כפות חלב ומפזרים מעל שומשום או כל תוספת שאוהבים.




אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך כ 30 דקות עד להשחמה.




                             וכשאי אפשר להתעלם מהריח  של הלחם הטרי שמתפשט בבית
                                                        מופיעים גם הגדולים... לאכול


                                                              ו..סימן שהוא יודע מה טוב



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה