להכין ארוחת לשבת בצהרים תמיד דורש מחשבה יתרה,
מה יהיה טעים אחרי חימום על הפלטה? מה לא יתייבש?
שלא יהיו יותר מידיי נוזלים בתבנית וכמובן שיהיה טעים לכולם.
את הארוחה נפתח בטורטיות ממולאות בקרם תפוחי אדמה
ומטוגנות כשניצל
מילוי:
2 בצלים
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
מים, מלח, פלפל שחור מעט אבקת מרק בטעם עוף
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים קלות במעט שמן, מוסיפים את הפטריות
מטגנים כ- 5 דקות, מוסיפים את קוביות התפוחי אדמה
מכסים במים, מתבלים ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות
מידי פעם מערבבים כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו לתחתית הסיר.
מועכים בממחה ומקררים.
לאחר המילוי טובלים בביצים טרופות
ואח"כ בפרורי לחם מעורבים בשומשום
ומטגנים בשמן עמוק
כמה סלטים חיים ליד
לעיקרית בחרתי ללכת על שיפודוני פרגית בפסטו פטרוזיליה
לפסטו:
צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
3-4 שיני שום
מלח/ פלפל שחור
4-5 כפות שמן זיתמעט טימין ורוזמרין
טוחנים את הכל במעבד מזון לממרח , מערבבים עם קילו פרגיות חתוכות לקוביותומניחים לכמה שעות לספיגת טעמים.

אורז לבן יתאים פה כתוספת פחמימה
ולקינוח טארט שוקולד לעצלנים
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה