יום ראשון, 13 בנובמבר 2022

עוגיות שהכנתי עם עדי ואריאל

 


 יום שני אחה"צ, החמודים כבר אצלי באוטו ואנחנו בדרך הביתה

מדסקסים מה נעשה היום. ברוב קולות הוחלט, היום- עוגיות.

די ברור לא? מפלס העוגיות בצנצנת כבר ירד מתחת לקו האדום, חייבים לאפות

כי אחרת מה ינשנשו?



שוקולד צ'יפס זה תמיד בחירה נבונה, הפעם בחרתי במתכון שראיתי בבלוג של חסי סגל

עם שוקולד לבן, חלב והחלטתי להוסיף להם את שארית השוקולד תות שהייתה לי בבית - החלטה חכמה

לאור העובדה שהשוקולדים במתכון מתוקים במיוחד והתות מכניס קצת חמיצות לביס.

אני מחזיקה את השוקולד הזה גם לציפויים מעניינים, כך ששווה לשמור כזה במזווה.

רכיבים:

170 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום כהה

1/4 כפית מלח

1 ביצה

1 חלמון

65 גרם קקאו

160 גרם קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

רבע כפית סודה לשתיה


200 גרם שוקולד לבן מומס 

20 גרם חמאת קקאו או 2 כפיות שמן


150 גרם שוקולד צ’יפס חלב/או שוקולד חלב קצוץ

75 גר' שוקולד צ'יפס בטעם תות

אופן ההכנה:


מערבבים שוקולד לבן מומס עם חמאת קקאו


משטחים על נייר אפיה מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שמתקשה 

שוברים לפיסות קטנות ושומרים במקרר עד השימוש.

במיקסר מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר ומלח, מערבלים 3-4 דקות 



לקבלת קרם אחיד, מוסיפים ביצה וחלמון מערבלים עוד דקה לאיחוד

מוסיפים את החומרים היבשים: קמח קקאו אבקת אפיה וסודה לשתייה.




ממשיכים לעבד עד להטמעת הקמח בבצק

 ומוסיפים את השוקולד החלב  ו- 150 גרם שוקולד לבן

(את מה שנשאר שומרים לציפוי  מערבבים בקצרה לאיחוד הבצק.

מקררים מינימום שעה 

בעזרת כף קטנה לגלידה מוציאים מהבצק כדורים




מניחים מהשוקולד הלבן ששמרנו ע"פ העוגיות







מכניסים לתנור שחיממנו ל- 175 מעלות למשך 8 דקות 

ומקררים היטב לפני שמנסים להזיז






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה