יום ראשון, 27 בפברואר 2022

עוגת גבינה מיחזור פדיחה עם שוקולד בטעם תות

עוד עוגת גבינה, האמת, די התאכזבתי מהשוקולד רובי הורוד שפרץ לחיינו
אולי לנשנש אותו, אבל בעוגות? פחות. 
בשיטוטי באתרי החנויות מצאתי מטבעות שוקולד בטעם תות
הן נראו נפלא ואחרי שהגיעו הביתה גם נטעמו נהדר, 
יחד עם תבנית עוגיות חמאה ששכחתי להמתיק 
תפרתי את הלבנה לשבת.
עוגה קרה צריכה משהו לייצוב, מסתבר שגבינת שמנת לא מספיק יציבה.
אפשר כמובן ג'לטין, אבל אני פחות אוהבת
אפשר פודינג וניל או שפשוט להגיש אותה חצי קפואה ללא תוספות מייצבות.

כמובן שאפשר להשתמש בכל פירורי בסקויטים לבסיס, 
אני השתמשתי הפעם בעוגיות חמאה עם אגוזי לוז


מתכון לעוגיות:

200 גר׳ חמאה רכה

8 כפות (64 גר׳) אבקת סוכר

כוס (100 גר׳) אגוזי לוז טחונים דק 

כפית תמצית וניל איכותית

כוס קמח לבן רגיל

כוס קורנפלור


אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית גבוהה את הסוכר והחמאה

עד לקבלת תערובת קרמית אחידה

מוסיפים את אגוזי הלוז ותמצית הוניל ומערבבים שוב

מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

משטחים על תבנית מצופה בנייר אפיה.

ואופים בחום 170 מעלות, כ 15-20 דק׳

  עד שהבצק משחים  מעט , מקררים ומפוררים.


קרם גבינה:

3 קופסאות גבינה שמנת (675 גר)
1 שמנת חמוצה של פעם
1 כוס סוכר
2 שמנת מתוקה לקצפת
150 גר' שוקולד בטעם תות
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (אם רוצים להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר)

לקישוט
100 גר' שוקולד בטעם תות עם כפית שמן

אופן ההכנה:

מתחילים בקישוט

ממיסים את השוקולד עם השמן, מערבבים לאחידות ושופכים שכבה דקה על שקף



מגלגלים ומעבירים למקפיא.


כעת לעוגה, מוסיפים לפירורי העוגיות 30 גר' חמאה מומסת, מערבבים ומשטחים
בתבנית קוטר 24 כולל דפנות, רק להקפיד שהפינה לא תהיה עבה מידיי.
מעבירים לקירור

מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר
מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה וממשיכים לערבל לקרם אחיד.
ממיסים את השוקולד תות ומערבבים לתוכו כרבע מהקרם.

כעת יוצקים מחצית מהקרם לתבנית
מניחים בזהירות את הקרם הורוד ומכסים בקרם הלבן.

מוציאים את השקף עם השוקולד שהקפאנו קודם ומתחילים לפתוח בזהירות
השוקולד נשבר לו בצורות חינניות
מניחים אותן על העוגה 





ומעבירים לקירור




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה