יום רביעי, 23 בפברואר 2022

ארוחת שבת והקינוח כבר מוכן

 

לשבת קטנה וחורפית





 ליד החלה הטעימה כמה סלטים קטנים





ובהמשך לא וויתרתי על צלחת מרק חם

מרק בצלים ושום

רכיבים:

4 בצלים
2 כרישות
1 ראש שום שלם
2 כפות קמח
5 כוסות ציר ירקות או מים עם 3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

אופן ההכנה:

קוצצים גס את הבצלים , 
שוטפים היטב את  הכרישות פורסים לטבעות
  מטגנים/מאדים ב- 2 כפות שמן זית על אש בינונית 
הבצלים צריכים להתבשל ולא לקבל צבע זהוב עד חום כך למשך כחצי שעה
מוסיפים את היין וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה עוד כ- 45 דקות כדי שהבצלים יתרככו
במקביל מקלפים מראש השום את הקליפה החיצונית, מבלי להפריד את השיניים
צולים בגריל עד שמתרכך, כ- 20-30 דקות, מוציאים ומקררים
מוסיפים לסיר הבצלים את הנוזלים, מתבלים במלח, מעט פלפל שחור וטימין
מוסיפים גם את שיני השום הצלוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה, בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הקרם קוקוס, מתקנים טעמים..

טוחנים את תכולת הסיר



לעיקרית לקחת את הפרגיות שקניתי כבר חתוכות לרצועות

תיבלתי ובישלתי, כמה קל ככה פשוט

פרגיות - צלי על הכיריים

תערובת תבלינים:


2 כפיות גריל עוף.

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת שום 

1/2 כפית כורכום.

1/2 כפית חוואיג' תימני

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

2-3 כפות שמן

כף דבש


2 בצלים פרוסים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים במעט שמן

מניחים עליהם את רצועות הפרגית, ששהו כבר עם המרינדה כמה שעות,

  ומבשלים על אש קטנה

אין צורך להוסיף  נוזלים, בתום הבישול יש די רוטב בסיר.




לתוספת  תפוחי אדמה  אפויים

הכי פשוט לי לקלוף ולחתוך את תפוחי האדמה, לבשל 10 דקות אחרי שרתח

לסנן

לתבל בתערובת תבלינים - מלח, אבקת שום, פפריקה מתוקה, אבקת גריל

אפשר גם מעט רוזמרין

ולתנור לעוד כשעה, רך נימוח עם מעטפת קריספית, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.





והקפצתי כרוב בסטייל אבי לוי 

שזה ממש קליל

2 בצלים פרוסים דק

1/2 ראש כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי פרוס לרצועות דקות

מלח, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור

מתחילים בהזהבת הבצל במעט שמן

כשהבצל משחים יפה מוסיפים את הכרוב וממשיחים לערבב

כשנפח הכרוב קצת יורד מתבלים

מקפיצים עוד 3-4 דקות ומוכן.




וכל כך טעימה














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה