לשבת קטנה וחורפית
ליד החלה הטעימה כמה סלטים קטנים
ובהמשך לא וויתרתי על צלחת מרק חם
לעיקרית לקחת את הפרגיות שקניתי כבר חתוכות לרצועות
תיבלתי ובישלתי, כמה קל ככה פשוט
פרגיות - צלי על הכיריים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים במעט שמן
מניחים עליהם את רצועות הפרגית, ששהו כבר עם המרינדה כמה שעות,
ומבשלים על אש קטנה
אין צורך להוסיף נוזלים, בתום הבישול יש די רוטב בסיר.
לתוספת תפוחי אדמה אפויים
הכי פשוט לי לקלוף ולחתוך את תפוחי האדמה, לבשל 10 דקות אחרי שרתח
לסנן
לתבל בתערובת תבלינים - מלח, אבקת שום, פפריקה מתוקה, אבקת גריל
אפשר גם מעט רוזמרין
ולתנור לעוד כשעה, רך נימוח עם מעטפת קריספית, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
והקפצתי כרוב בסטייל אבי לוי
שזה ממש קליל
2 בצלים פרוסים דק
1/2 ראש כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי פרוס לרצועות דקות
מלח, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור
מתחילים בהזהבת הבצל במעט שמן
כשהבצל משחים יפה מוסיפים את הכרוב וממשיחים לערבב
כשנפח הכרוב קצת יורד מתבלים
מקפיצים עוד 3-4 דקות ומוכן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה