יום ראשון, 20 בפברואר 2022

עיקרית בתבנית אחת טעימה וקלי קלות להכין: פרגיות ובורגול

 האמת שהתבנית הזאת מתאימה גם לסתם ארוחת צהרים באמצע השבוע

כזאת שמכינים ערב קודם בלי יותר מידיי טרחה וכשאני חושבת על זה, גם לשבת

כשיש להכין כמה ארוחות, ומושקעות יותר מבחינת מגוון וכמות, כיף שיש מתכון שכזה

שלא מלכלך כמה סירים ולא מכיל אינספור שלבים




אז ככה

מה להכין?

משטח חיתוך

ותבנית חסינת אש

1 כוס בורגול מושרה למשך שעה במים רותחים

רכיבים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות ומתובלות, אני משתדלת את המתובלות להתחיל כמה שעות קודם*

תיבול:

כפית מלח,

 1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

ובתבנית:

2 בצלים פרוסים

1 כוס פטרוזיליה קצצה

1/2 כוס חמוציות

4 בצלים ירוקים פרוסים דק

1/4 כוס שמן 

1/4 כוס מים

כפית מלח, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית בהרט מעט פלפל שחור, 



לסנן את הבורגול מכל הנוזלים והוסיף לתבנית, לערבב



להוסיף את קוביות הפרגית, לערבב קלות, קצת פפריקה על נתחי הפרגית לכסות ביריעת אלומיניום



ולאפות שעה  בחום 180 מעלות

להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות

וזה הכל.



 * למי שרוצה להשקיע קצת יותר, אפשר לעשות צריבה קלה לנתחי הפרגית לפני האפיה
       


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה