סעודת השבת שלי תכלול:
מגוון סלטים כייפים לפתיח
מרק עוף מרוכז וטעים
נתחי עוף על מצע פריקה וירקות
מאפה ירקות
עוגת תפוחים צרפתית מיוחדת במינה
סיר אחד או שניים? מה הייתם מחליטים? ברור שסיר אחד
ובטח כשאחד ועוד אחד זה לא שתיים, אלא הרבה יותר,
כי אין דומה תבנית עוף בתנור ולידה ערימת פריקה
לתבנית עוף שמתחתיו נחה ערימת פריקה, בשפה שלי קוראים לזה אפקט סינרגיסטי בשונה
מאפקט אדטיבי.
בקיצור לעשות סיפור ארוך קצר, בחרתי לאפות את העוף שלי לשבת על מצע פריקה.
מה לשים לב?
לתבל את העוף כמה שעות לפני האפייה, תמיד מוסיף
להשרות את הפריקה במים שעתיים לפחות לפני האפייה.
ולדעת כי הפריקה בשונה , למשל מאורז, סלחנית בעניין כמות הנוזלים שתוסיפו לתבנית
ולזמני הבישול, תצא תמיד פריכה בפה.
וזהו עכשיו אפשר להתחיל:
רכיבים:
5 כרעיים מחולקים
מרינדה לתיבול העוף:
1/4 כוס דבש
2 כפות חרדל
1 כף אבקת שום
1 כף פפריקה (אפשר לשלב גם עם פפריקה מעושנת)
3 כפות שמן
2 כפות מים
כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
לפריקה:
1 כוס פריקה
2 בצלים קצוצים
2-3 גזרים חתוכים לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת בצל
1/2 כפית תבלין גריל
1/4 כפית פלפל שחור
קורט בהרט
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מסננים את הפריקה היטב ומניחים בתבנית חסינת אש
מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד כ- 10 דקות
מתבלים ומעבירים לתבנית , מערבבים עם הפריקה
מניחים מעל את נתחי העוף
יוצקים כוס מים רותחים, מכסים ואופים בתנור בחם 190 מעלות
כשעה ורבע, מסירים את הכיסוי ממשיכים לאפות עוד 25 דקות.
לקינוח עוגת תפוחים צרפתית , עוגה מעולה ששווה לגמרי להשקיע את זמן ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה