יום רביעי, 9 בנובמבר 2022

מרינדה שווה לפרגיות ועוד לסעודת שבת

 

ארוחת שבת  שלנו




נפתחת  ב-  סלמון מתובל בחרדל גרגרים

מרינדה:

1/3 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון רגיל
5 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במרינדה כמו במרינדה יש לזמן השפעה אז כדאי להיזכר במנה הזאת יום קודם

 ולהניח את הדגים במרינדה לספיגת טעמים.

האפייה אח"כ קצרה - בערך 20 דקות בחום 210 מעלות

ב- 5 הדקות האחרונות אני מעבירה את התנור ממצב טורבו לטורבו גריל  לקבלת צריבה יפה.




ובכמה סלטים חיים ליד 





נמשיך עם פרגיות מגולגלות


מרינדה:

1/4 כוס צ'ילי

1/4 כוס טריאקי

1/4 כוס דבש

1/4 כוס סויה

3 שיני שום כתושות

2 כפות שמן

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור


לגלגל, לאפות מכוסה בחום 200 מעלות

להסיר כיסוי בסוף להשחמה




תוספת הירק שלי בלבוש קצת שונה

"פפרדלה" בטטה וזוקיני

רכיבים 

2-3 בטטות
3 זוקיני
2 שיני שום כתוש
1/2 בצל סגול פרוס ומופרד לטבעות, לאחר טיגון קל
5 עלי בזיליקום חתוכים לפיסות
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולפים את הירקות מהקליפה וממשיכים לקלף "אטריות רחבות" 
מחממים 1-2 כפות שמן זית בווק
מקפיצים בזריזות את אטריות הבטטה 2 דקות , מוסיפים את "אטריות" הזוקיני
מתבלים מוסיפים את הבצל  המטוגן, עירבוב קצר
וזהו



קיגל תפוחי אדמה

 3 תפוחי אדמה ובצל קטן גררתי גס במעבד מזון

לזה הוספתי 2 ביצים, כף קמח חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור, 1/4 כוס שמן חלק לעיסת 

תפוחי האדמה וחלק לתבנית

את המלח הקפדתי להוסיף ממש לפני שהעברתי לתבנית אינגליש קייק.

אפיה למשך כשעה וחצי בחום 200 מעלות, הקיגל יוצא שחום וקריספי.




 אורז עם אטריות חומות ועוד

אורז זו יופי של תוספת לצלי שכזה, הפעם הוספתי לסיר גם עדשים ירוקות שבישלתי קודם לריכוך



מטגנים ב- 3-4 כפות שמן
 2 חופנים אטריות דקיקות להשחמה
להוסיף 1 כוס אורז שטוף ומסונן
לערבב 
לתבל בכפית מלח,כפית אבקת מרק בטעם עוף, 
1/4 כפית כורכום  וטיפה פפריקה מתוקה ופלפל שחור
להוסיף 1/2 2 כוסות מים
להביא לרתיחה
להוסיסף כוס עדשים ירוקות מבושלות
להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר
לבשל עד שכ להמים נספגים, כ- 20 דקות.

לבזוק פטרוזיליה
לבשל עד שהאורז מתרכך והנוזלים נספגים לגמרי.



ולקינוח 




2 תגובות: