יום ראשון, 6 בנובמבר 2022

מרק שעועית כמו שאמא היתה מכינה

 


אחד המרקים שהם ממש טעם של בית הונגרי, בית של אבא ואמא. 

אמא שלי תמיד סיפרה על ארוחות החליפה (costum) שהכינו בבית הוריה 

ביום שהגיעה הכובסת,

ארוחה על בסיס שעועית לבנה:

 מרק שעועית לפתיח ובהמשך מחית שעועית לבנה ואיזה צלי בשר עם הרבה רוטב.

אמנם לא חסרים מתכונים למרק שעועית

אבל במרק השעועית שאמא פינטזה עליו לא היו עגבניות מרוסקות

צבעו היה בהיר ,

 מעושן בטעמו כי מרק שעועית 

ההונגרי הכיל גם מלא קבנוס או בשר מעושן אחר (בדר"כ חזה אווז מעושן)

בקיצור מתכון אחר.

היות ורציתי מרק פרווה ויתרתי על הקבנוס, הוספתי יותר שום כתוש ופפריקה מעושנת.

 אפשר לקצר אם משתמשים בשעועית לבנה קפואה.



רכיבים:

2 כוסות שעועית לבנה שהשרתי במים למשך 8 שעות

את השעועית בישלתי ב-6 כוסות מים יחד עם בצל בסיר לחץ, לריכוך. 

בערך 30 דקות מזמן יציאת הקיטור.

בסיר המרק:

1 בצל קצוץ

3 גזר פרוס

4 גבעולי סלרי

6-8 שיני שום כתוש 

10 גבעולי פטרוזיליה  ללא העלים.

תיבול: 2 כפיות מלח, 1/2 כפית פפריקה , 1/4 כפית פפריקה מעושנת, 1/4 כפית פלפל שחור

מתחילים בהזהבת הבצל




                                     מוסיפים את הירקות ומאדים על אש נמוכה כ- 15 דקות




כעת מוסיפים לסיר את השעועית ונוזלי הבישול (את הבצל השלם- זורקים)

וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות

רביכה:

2 כפות קמח + 3 כפות שמן 

מטגנים להזהבה קלה

מוסיפים נוזלים מסיר המרק, מערבבים ומעבירים את תכולת הסיר לסיר המרק

מתקנים טעמים, זה הזמן להוסיף עוד שום טרי כתוש



ונהנים ממרק הונגרי אסלי טעים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה