יום רביעי, 2 בנובמבר 2022

שבת בפתח וכדאי להתכונן

 


זו לא באמת הפתעה כשמגיע סוף השבוע, יש את אלה שבודקים מה במקרר/מזווה 

ולפי זה מכינים תפריט ויש מי שמתכנן מראש את התפריט

עושה קניות בהתאם לנדרש

אז התפריט שלי לשבת



             אפשר כבר מרק, אז סלטים לפתיח במידה, בעיקר כמה ממרחים לעשות נחת לחלה




סלמון השריף, כשאני רוצה לקלוע לטעמם של כל בני הבית ובכלל להכין מנה ראשונה 

מהירת הכנה, אני בוחרת בסלמון, ומתכון של השריף

מנה על גבול המתקתקה ואם לא מפספסים בזמני האפיה

מתקבל דג עסיסי וטעים









                                           לעיקרית נבחרה מנה אהובה של עוף אפוי בירקות

זו מנה שאמא שלי הכינה בסיר, מאוד אוהבת את השילוב של ירקות השורש עם העוף, אך כדי להקל

בחרתי לטחון את הירקות, לעטוף את נתחי העוף בהם ולאפות בתנור

אז יוצא עם הרבה פחות  רוטב אבל טעים עד מאוד





                                                       תפוחי אדמה קריספיים

                                                              כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 
אחרי 10 דקות בישול מסננים מנוזלי הבישול.

בתבנית חסינת אש מערבבים את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופים בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים, הם קריספיים מבחוץ ותוכם רך ונימוח










ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה