יום ראשון, 19 בנובמבר 2017

מרק דלעת וחומוס

בנסיון לגוון את מבחר המרקים שלנו
התחלתי עם מרק כתום וזזתי הצידה לכיוון הקטניות
התקבל מרק מזין סמיך וממש טעים.



רכיבים

2 בצלים קצוצים
שום כתוש וגם עוד כף בסוף לאחר הטחינה
3 עגבניות קלופות וקצוצות
400 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
400 גר' חומוס קפוא
8 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף או ציר ירקות במקום מים
מלח

אופן ההכנה:

את המרק טוחנים בסוף אז אין צורך להתאמץ על הקיצוץ

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום ועגבניות, מאדים כ- 5 דקות כשהעגבניות משנות צורה
אפשר להוסיף את הדלעת, גם פה מאדים כ- 10 דקות
כעת מוסיפים את החומוס , המים והתבלינים
מבשלים כשעה, עד שהכך ממש רך
טוחנים 
מתקנים תיבול, לטעמי תוספת שום ממש מוסיפה
והגשה עם טיפת פסטו מהולה בשמן ממש אלגנטית

אם מכינים את המרק יום קודם להגשה הוא ממשיך להסמיך במקרר, אני לא מוסיפה עוד נוזלים, אוהבת אותו סמיך.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה