יום ראשון, 12 בנובמבר 2017

עוגה גבינה קרה וריאציה על טירמיסו

אז נותרו לי עוד שתי חבילות בישקוטים
כשפסח באופק מתחילים החיסולים הממוקדים
בישקוטים מזמינים עוגת גבינה קרה, התייעצות עם הסיניורית לא הניבה לי שום רעיון
כל מה שהיה לה לומר זה טי ר מי סו , ואני עניתי בחזרה מ ש ע מ ם.
עם זה המשכתי

רכיבים:

בתבנית 24

2 חב' בישקוטים
1 ק"ג גבינה 5% מסוננת למשך שעתיים
2 שמנת מתוקה
2 פודינג אינסטנט וניל
2 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר

לשכבת הקפה:
2 כפיות קפה מומסות בכף מים

להרטבת הבישקוטים:
1 כוס קפה (כוס מים עם 2 כפיות גדושות קפה)

לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה
קמצוץ וניל

אופן ההכנה:

מכינים את הקרם:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר
מוסיפים את הגבינה המסוננת
מערבבים ומחלקים לשתי קערות

לאחת הקערות מוסיפים את תמצית הקפה ומערבבים היטב.

בתבנית מסדרים את הבישקוטים זה לצד זה עד למילוי הבסיס, 
בעזרת כף מרטיבים את הבישקוטים בקפה שהכנו.
יוצקים חלק מהקרם הלבן, כעת אפשר לתקוע את הבישקוטים בהקף התבנית מבלי שיפלו.
יוצקים את שארית הקרם הלבן, מיישרים ומסדרים שוב שכבת בשקוטים.
גם אותה מרטיבים בקפה, יוצקים את שכבת קרם הקפה, מישרים ומקררים.

כשהעוגה התייצבה מכינים את הציפוי:
מחממים את השמנת המתוקה ען השוקולד
מערבבים לקרם אחיד ויוצקים על העוגה.
מחזירים למקרר.











תגובה 1: