יום שני, 5 במאי 2014

עוגה כחול לבן

יום העצמאות הוא יום בסימן מנגלים, גם אנחנו לא מפספסים סיבה לחגיגה
וממנגלים לרוב
אבל אין חגיגה בלי עוגה
ומי שמע על ארוחה  ללא קינוח? 
הפיתוי להכין משהו שיתאים לרוח היום גובר
על הכל שיקול הגיוני שאומר שדי במגש פירות טריים
לאחר ארוחה דשנה...
ולכן

בשנה שעברה, למשל הכנתי את העוגה הזאת


שלמעשה פשוטה מאוד, עוגה לבנה רגילה, חתוכה לרוחבה וממולאה בקרם כחול




את העוגה השנה אפיתי כרולדה מקושטת ומלאתי הגלידה:


רולדה מעוטרת במלית גלידה

החומרים:

למילוי:
700 מ"ל גלידה שאוהבים


לעיטור הרולדה:
60 גר' חמאה, רכה
60 גר' אבקת סוכר
1/ כפית תמצית וניל
2 חלבון
מעט צבע מאכל כחול, 
60 גר' קמח


לבצק רולדה:
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
90 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
90 גר' קמח תופח
קורט מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף קקאו מסונן

אופן ההכנה:

למלית:
מתחילים בשלב המנג'ס יותר בקיץ הישראלי- הכנת מלית הגלידה, שעלינו לעצב בצורת גליל.
 נותנים לגלידה שלנו להתרכך מעט בטמפרטות החדר כדי שתהיה קלה לעיצוב אך לא תימס.
מניחים על גבי משטח עבודה יריעה של נילון אפייה, ומסדרים לאורכו בעזרת כף תלוליות של הגלידה,
ליצירת מלבן ארוך וצר, באורך של כ-30 ס"מ, אורכה העתידי של הרולדה.
עוטפים את הגלידה בנילון האפיה ומנסים לעצב גליל, מחזירים למקפיא לשעה וחוזרים לתקן את העיצוב
 משיבים להקפאה עד שגליל הגלידה שלנו יתייצב לחלוטין.

לעיטור הרולדה:
בקערת מעבד מזון, מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר לקבלת קרם חלק.
מוסיפים תמצית וניל וחלבון ומעבדים יחד לבלילה חלקה. מוסיפים צבע מאכל לקבלת הגוון הרצוי ומערבבים.
לסיום מוסיפים את הקמח בהדרגה, בכל פעם כף, רק עד לקבלת בלילה אחידה,
מחצית מעבירים לשקית זילוף ואת המחצית השניה צובעים קודם בכחול ואח"כ מעבירים לשקית זילוף
קוטמים את קצה השקית, כך שנוצר פתח בקוטר 3 מ"מ בערך

מזלפים את התערובות שלנו על גבי נייר האפייה.
לאחר שסיימנו לקשט, מעבירים את נייר האפייה המעוטר שלנו להקפאה למשך כרבע שעה,
עד שהדוגמא יציבה לחלוטין. בינתיים עוברים להכנת בלילת הרולדה.

לבצק רולדה:
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים לקצף לבן ורך במהירות גבוהה.

מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקבלת קציפה רכה ותפוחה.

טורפים יחד את החלמונים ומוסיפים פנימה בהדרגה תוך כדי הקצפה,

כך שנבלעים לגמרי ויוצרים קציפה סמיכה.

מוסיפים פנימה את תמצית הוניל ומערבבים.

מנפים את הקמח לתוך הקערה, מוסיפים את המלח,קקאו ואת קליפת הלימון,

ומקפלים יחד לתערובת אחידה.

מניחים את נייר האפייה המעוטר הישר מההקפאה על גבי תבנית אפייה,

ומשטחים עליו את תערובת העוגה בעדינות בעזרת מרית, לקבלת שכבה אחידה.

אופים את שכבת העוגה במשך 10 דקות, כך שהיא מתייצבת ומקבלת צבע זהוב יפה בחלקה העליון.

מניחים על משטח עבודה מגבת נקייה, שמים עליה נייר אפייה ומפזרים עליו מעט סוכר,

שיימנע מהרולדה להידבק אליו.

הופכים את בצק הרולדה על גבי נייר האפייה, ומקלפים בעדינות את נייר האפייה הישן עליו נאפתה.

מיישרים את דפנות הבצק העודפות של יריעת הבצק בעזרת סכין חדה.

כדי שלא יווצרו ברולדה סדקים כשנגלגל אותה לגלילה,

מגלגלים בעדינות את שכבת הבצק יחד עם המגבת לרולדה, ומניחים לה להצטנן מעט בצורה זו.

לאחר צינון קל פותחים את הרולדה, שימו לב

להפוך את הרולדה כך שהדוגמא תראה לאחר הגלגול

מניחים במרכז היריעה את גליל הגלידה שלנו, ומהדקים לרולדה.

עוטפים בנייר האפייה, ומעבירים להקפאה עד שהגלילה תתייצב לגמרי.

מקור המתכון בבלוג של פיית העוגיות עם התאמות שלי

בשלב ראשון מציירים על נייר האפיה עם הקרם היעודי
שימו לב שכל כיתוב שיכתב על נייר האפיה יהיה בכתב ראי

מורחים את בלילת הרולדה על הכיתוב הקפוא



ולאחר האפיה






אין תגובות:

פרסום תגובה