יום חמישי, 3 ביולי 2014

עוגת אננס הפוכה

עוגת פירות מתאימה לסיים ארוחה בשרית
ואננס הוא גיוון מעניין לעוגת תפוחים שאני מכינה כל שבוע
בפורמט כזה או אחר.
יש לי זכרונות ממש טובים מעוגת אננס הפוכה
בספר של רות סירקיס, ההוא הכחול -מהמטבח באהבה, נדמה לי
נפגשתי לראשונה בעוגה הזאת, זו לא עוגה מרפרטואר העוגות ההונגריות הקלאסיות
מה שאומר שבבית הורי לא היתה כזאת
אבל טעמתי לראשונה אצל חברה ואהבתי ואז גם הכנתי לא מעט פעמים
ואח"כ המשכתי הלאה, לנסות עוגות אחרות
אבל תמיד טוב לחזור למתכונים מנצחים, אז הנה המתכון לעוגה אחרי
 שידרוג קל מהמתכון הותיק

החומרים:

לציפוי אננס:
100 גר' חמאה
130 גר' סוכר חום בהיר דמררה
1 קופסא גדולה אננס חתוך (שומרים את המיץ לעוגה)

לעוגה:
190 גר' קמח
1/2  כפית הל טחון 
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
150 גר' סוכר לבן (אפשר להפחית מעט למי שלא אוהב מאוד מתוק)
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום אמיתי
1/2 כוס סירופ אננס (מקופסת השימורים)

כלים:
תבנית 26

אופן ההכנה:

לציפוי:
מניחים בסיר קטן את החמאה ואת הסוכר, ומבשלים יחד עד שהחמאה נמסה.
ממשיכים לבשל ת התערובת תוך ביעבוע עדין ועירבוב רצוף במשך כמה דקות.
מסירים מהכיריים ומשטחים את התערובת בתוך התבנית. מניחים להצטנן מעט.
מסדרים את נתחי האננס בתבנית במעגלים שווים ויפים.

לעוגה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מנפים יחד קמח, הל, אבקת אפייה ומלח.
במערבל חשמלי מקציפים חמאה לקציפה אוורירית ורכה.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך כמה דקות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת עד שתיטמע לגמרי בבלילה.
מערבבים את סירופ האננס עם הרום ותמצית הוניל ומוסיפים לסירוגין עם הקמח
משטחים את בלילת העוגה בתבנית על גבי  האננס ומחליקים את פניה.
אופים את העוגה במשך כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
.
בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור, 
מטפטפים עוד מעט רום מעורב בסירופ אננס
מניחים לה להצטנן כמה דקות, והופכים על צלחת הגשה.


פיית העוגיות הביאה את המתכון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה