יום ראשון, 20 ביולי 2014

עוגת גבינה טריקולד קפואה

מחומרים די פשוטים ומינימום טרחה
מתקבלת עוגת גלידה יפיפיה וטעימה

רכיבים:

לתבנית סיליקון בקוטר 24 או תבנית פיירקס מלבנית 

250-500  גר' ביסקויט לוטוס

250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב (1 כוס)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל 
500 גר' גבינה לבנה 5%
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית
400 גר' חלב מרוכז וממותק
150 גר' שוקולד קרמל* מומס
4 כפות נוטלה

אופן הכנה:

מקציפים יחד : 
שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
מערבבים יחד בקערה בינונית :גבינה לבנה,סוכר,תמצית וניל וחלב מרוכז.
מקפלים פנימה את הקצפת לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מחלקים את התערובת ל- 3 קערות בצורה שווה.
שליש מהקרם מעבירים לתבנית הסיליקון,
זה יהיה טעם הוניל ללא תוספות. מסדרים מעל ביסקוויטים ומכניסים למקפיא למשך 20 דק'.

לקערה מס' 2 מוסיפים את השוקולד קרמל המומס ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית הסיליקון,זו השכבה השנייה .
מסדרים מעל ביסקוויטים ומעבירים למקפיא למשך 20 דק'.

לקערה מס' 3  מוסיפים 4 כפות ממרח נוטלה,מערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית הסיליקון, זו השכבה השלישית.
מסדרים מעל ביסקוויטים ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות.

לאחר ההקפאה,הופכים את תבנית הסיליקון מעל צלחת הגשה
מקלפים בעדינות את התבנית מהעוגה. 
 את העוגה שומרים עטופה הייטב במקפיא. 
כדיי לפרוס בצורה קלה את העוגה יש לטבול סכין עבה וחדה (לא משוננת) במים רותחים



* שוקולד בטעם קרמל קניתי בגרובשטיין

וכשנמאס לי טריקולד

הכנתי טריקולור

המוס הבסיסי נשאר לבן

לשליש הוספתי 2 כפות מחית פיסטוק

ולשליש הנותר 1 כוס אוכמניות טחונות ומסוננות

העיטור -סוכריות צבעוניות 



אין תגובות:

פרסום תגובה