יום ראשון, 3 באוגוסט 2014

מרק תירס סיני

מרק תירס לכאורה מתכון קליל, מהיר וטעים
אבל אם רוצים לדייק בטעמים צריך קצת להשקיע
לכן מתחילים מבישול ציר

ציר למרק סיני:

5-8 כנפיים עוף
2 עצמות חזה עוף
3 ס"מ ג'ינג'ר
4 בצלים ירוקים
כפית מלח
3 כפות יין אדום חצי יבש
8 כוסות מים

להרתיח ולבשל כשעה, לסנן. ניתן להקפיא

1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות מתובל במעט מלח ופלפל שחור -אופציונאלי כשמכינים מרק בשרי

כעת להכנת המרק:

שמים בסיר את 6 כוסות מהציר
1 קופסת גרגרי תירס
6 כפות סויה

מרתיחים, בעזרת בלנדר סטיק ניתן לטחון חלקית את התירס שבמרק
כך שמקבלים הסמכה קלה
מוסיפים את קוביות חזה העוף
2 ביצים טרופות להוסיף למרק הרותח תוך בחישה
1 כף שמן שומשום
1 כף קורנפלור מעורבבת ברבע כוס מים, להוסיף למרק ולבשל עד שמסמיך מעט.
לטעום ולתקן תיבול, אם צריך

בהגשה לזרות בצל ירוק קצוץ.

גרסת הפרווה:

במקום ציר נשתמש במים +אבקת מרק,

 נוסיף 2 ס"מ ג'ינג'ר בהתחלת הבישול ונוציא מהסיר לפני שטוחנים את התירס.





המרק נהדר כמות שהוא, ואפשר להוסיף ערימת נודלס לכל צלחת
** ניסיתי להכין ציר למרק הפרווה, היות ואני משתמשת בקלחי תירס
אחרי שהורדתי את גרגרי התירס השתמשתי בקלחים ובעלים העוטפים את הקלח
ליצירת הציר
הוספתי עוד נותני טעם - 3 בצלים ירוקים, 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר,כמה עלי בזיליקום
4 שיני שום 
ובישלתי כשעה
לאחר סינון מתקבל נוזל מעט חלבי, בעל טעם תירסי עדין שבהחלט הוסיף למרק




יאמי !





2 comments:

  1. אבל אבל אבל בתמונה התירס לא טחון
    ואיפה הביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. התירס הטחון מעבה את המרק והוא שם, גם נטיפי הביצים, פשוט מוסתר ע"י הנודלס

      מחק