יום ראשון, 17 באוגוסט 2014

עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים

עונת הדובדבנים היא קצרה למדיי  ולמרות שאין כמו דובדבנים טריים

אני משתדלת לשלבם בעוגות שונות  ולא רק וכך למשוך אותם עוד קצת. אני גם מבשלת חלק מהדובדבנים

ומקפיאה לשימוש כמילוי בעוגות, כמו גאלט דובדבנים

את רוב העוגות אפשר להקפיא בלי בעיה וגם את הדובדבנים הטריים נתן להקפיא בסירופ סוכר

ואפילו רק בנוכחות סוכר. 

הפעם הלכתי על השילוב הנהדר של שוקולד ודובדבנים

והמתכון של ברי סייג, שאין על העוגות שלו

הרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ*): 

למסה ראשונה: 
125 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 56-60% מוצקי קקאו) 
70 גרם חמאה / מחמאה 
70 גרם (6 כפות שטוחות) סוכר 

למסה שניה: 
2 ביצים מס' 1 או 2 
1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2) 
50 גרם (4 כפות) סוכר 
100 גרם דובדבנים חמוצים (מצנצנת או קפואים ומופשרים היטב), מסוננים היטב 
80 גרם (1 כוס לא דחוסה) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק) 
30 גרם (3 כפות) קורנפלור 
30 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה 

לציפוי (גנאש שוקולד): 
70 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק 
70 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית


לשימון: מעט חמאה /מחמאה מומסת או שמן קנולה 

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל-170 מעלות.
משמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או שמן קנולה. 
ממיסים במיקרו: שוקולד, חמאה וסוכר (ראו מסה ראשונה).
מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרם חלק.
 ומצננים מעט (כ-10 דקות). 

במקביל מקציפים בקערה ביצים, חלמון וסוכר (מסה שניה)
 עד לקבלת עיסה מעט תפוחה ובהירה.
מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה. 
יוצקים את מסת השוקולד לקערה ובה הביצים ומערבבים בעזרת מרית, 
עד לקבלת עיסה חלקה. 
מוסיפים שמן קנולה ודובדבנים ומערבבים בעזרת מרית. 

יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 48-58 דקות  
עד שדפנות העוגה נראות יציבות והמרכז מעט לח, וקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי.
מוציאים מן התנור ומצננים. 

מכינים גנאש שוקולד לציפוי:

 מניחים שמנת צמחית ושוקולד בקערית שניתן להכניס למיקרוגל. מפעילים למשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים בעזרת כף. מפעילים שוב את המיקרוגל למשך 40 שניות,
מוציאים ומערבבים עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה, מורחים, מצננים כשעתיים במקרר ומגישים

* הכנתי בתבנית 24



כשהעוגה מתקררת ניתן לצפות
ואחרי קירור להנות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה