כשמזג האוויר בחוץ מתקרר, אין כמו ארוחת ערב משביעה
עם מנה חמה שתמלא את הבטן ותחמם את הלב. פשטידה, למשל, היא בחירה מושלמת:
מנחמת, משביעה, וקלה להכנה.
יתרון נוסף הוא שאפשר להשתמש במגוון גבינות שנמצאות במקרר
וליצור שילובים מפתיעים וטעימים בכל פעם מחדש.
פשטידה כזו מתאימה גם לימים עמוסים שבהם מתחשק משהו מזין ומחמם
בלי להתפשר על הטעם.
זו בהחלט המנה שתגרום לכולם לשבת יחד לשולחן וליהנות מהערב.
1 שקית אטריות רחבות (400 גר') מבושלות במי מלח, אל דנטה ומסוננות
250 גר' גבינה 5%
1 קוטג'
1 שמנת חמוצה
300 גר' גבינה מלוחה מגוררת
300 גר' גבינה צהובה (קצ'קבל, פרמזן,טל העמק, אפשר לערבב)
3 ביצים
שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינות (להשאיר מעט מהגבינה הצהובה
לפיזור על פני הפשטידה), וכאמור זה לא כזה ראה וקדש
אפשר לבחור גבינות לפי המצאי
רק לשים לב לתיבול ואם צריך להוסיף יותר מלח.
מכניסים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות
או תבנית מלבנית- אם רוצים לקבל ריבועי פשטידה נמוכים
בוזקים מהגבינה הנותרת וקצת שומשום
ואופים בחום 180 מעלות למשך כ- 40 דקות
עד שהפשטידה מזהיבה יפה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה