בפוסט הזה אני הולכת להציג עוגת שמרים לא שגרתית, (מהדף של בתיה שורק)
שתופסת את העין עוד לפני הביס הראשון בזכות הצורה הייחודית שלה.
במקום הצורות הקלאסיות, העוגה מעוצבת באופן מיוחד שמוסיף לה מראה מרשים,
שמתחבר נהדר עם המילוי העשיר. המילוי השוקולדי עשיר קיבל טוויסט מפתיע
עם פירורי מרנג צבעוני שמוסיפים גם טעם וגם קראנצ’יות בכל ביס,
ומביאים חגיגה אמיתית של צבעים וטעמים לעוגה.
התוצאה? קינוח ייחודי ומלא שמחה שכולם ידברו עליו.
רכיבים:
בצק שמרים
1 ק”ג קמח
16 גר' שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
80 גרם אבקת פודיג וניל
200 גרם נטורינה
3 ביצים
300 מ”ל מים (כוס ורבע)
1/4 כפית מלח
מילוי:
ממרח שוקולד אהוב
6-8 נשיקות מרנג צבעוניות
סירופ סוכר לזיגוג:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מעבדים את החומרים היבשים
עם קוביות נטורינה, מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לבצק אחיד.
מניחים לתפיחה למשך כשעה במקום חמים.
אפשר להתפיח גם לילה במקרר.
מחלקים את הבצק לארבע, מרדדים מלבן
מורחים ממרח שוקולד , שוברים מעל כמה נשיקות מרנג
מקפלים את הבצק
ומרדדים
בעזרת גלגלת חותכים רצועות רחבות ואחידות
מרימים כל פעם 3-4 רצועות, מניחים זו על גבי זו
ומעמידים בתבנית האפיה כך שהחתך מכוון כלפי מעלה
עד שכל התבנית מלאה, מניחים להתפחה לשעה
אופים בחום 170 מעלות כ- 30 דקות
בינתיים מכינים את הסירופ לזיגוג:
מבשלים את חומרי הסירופ 5 דקות להסמכה קלה.
כשהעוגה זהובה ומוכנה מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה