ברוכים הבאים לחגיגת שבת חנוכה שלנו! השולחן שלנו נוצץ מאוסף הסביבונים שלי
ומקושט בצבעי להבות אש הנרות מכין את הבמה למנות היחודיות לחג
מי יתן וזוהר החנוכייה ילווה את שפע הטעמים וייצור סעודה בלתי נשכחת ומשמחת.
משתדלת לפנות לי זמן לאפות חלה מיוחדת לחנוכה
מתחילה בשרטוט על נייר האפייה
בריסקט מסוג הנתחים של שגר ושכח
החסרון, צריך לשכוח לזמן רב, היתרון, מתקבל נתח נימוח וטעים.
2 קג חזה בקר
התיבול:
3 בצלים חתוכים
ראש שום חצוי
1/3 כוס סוכר חום
6 עלי דפנה
2 כפות חומץ
טימין
תירוש ענבים בהיר או יין אדום חצי יבש
למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית
להניח על הבצלים
לצקת את היין כדי חצי כיסוי
לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4 שעות בחום נמוך
150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח
עוף בתנור על מצע של ירקות לקוסקוס, שכמובן הוגש בלווית קוסקוס
את העוף כדאי לתבל כמה שעות לפחות לפני האפיה.
תיבול לעוף:
1 כפית מלח
1 כף תבלין גריל עוף
1 כף גדושה אבקת שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3-4 כפות שמן
אופן ההכנה:
מכינים את משחת התיבול, מורחים היטב על חלקי העוף ומאפסנים במקרר
לכמה שעות לספיגת טעמים.
בתבנית נחתוך לקוביות תפוחי אדמה, קישואים, גזר,
נתבל את הירקות בדיוק באותו תיבול של העוף
נוסיף 1 כוס מים
נכסה ונאפה במשך שעה
לאחר מכן נסיר את הכיסוי ונאפה להשחמה יפה של נתחי העוף.
6-8 תפו"א פרוסים דק לסדר יפה בתבנית חסינת אש
כדי לקצר את משך האפיה בחרתי לבשל בישול מוקדם את תפוחי האדמה,
הפעם במיקרו למשך 10 דקות.
כדי שלא יתייבשו הוספתי לתבנית ציר מרק בטעם עוף מעט מלח, לכיסוי חלקי ו- 3-4 כפות שמן.
במקביל טיגנתי במחבת 1/2 כף קמח במעט שמן הוספתי 4 שיני שום כתושות
ואת כל הנוזלים מהתבנית של תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך , אפשר להוסיף עוד מעט נוזלים
ואז כשהרוטב הסמיך יוצקים חזרה לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כשעה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה