יום רביעי, 12 בספטמבר 2018

אמנון בסגנון אחר


אתם מכירים את הקטע הזה כשמגישים מנה לשולחן
והקולות שנשמעים הם לא "וואו איזה יופי,
כמה טעים"
אלא
"כל כך גדול?"
"אפשר חצי?"
ואז מתחיל משחק מסירות של נתחי אוכל שבמקרה הטוב מסתיים בצלחת של משהו אחר
ובמקרה הרע צובע לי את מפת הפשתן המיוחדת בפפריקה ושמן?
אז זהו
שדיי עם זה
הפעם
התאים לי המתכון שקלטתי בבלוג של חן ואלון קורן,
קיצוצים
מקצצים במנה
אז הנה חצי ,רבע וגם שליש לכל מי שלא מסוגל




רכיבים

1 בצל לבן גדול קצוץ

3 עגבניות אדומות פרוסות לפלחים

3 פלפל אדום חתוכים לרצעות

5 שיני שום קלופות

2 תפו"א בינוני חתוך לקוביות

4 פילה מושט טרי (או דניס, או לברק, או כמובן לוקוס)

צרור פטרוזיליה טרייה


תבלינים:
שמן, מלח גס, פלפל, פפריקה מתוקה  כורכום.

אופן ההכנה:

שוטפים את הפילטים, וחותכים כל פילה לרוחבו
ל-4 או ל- 3 תלוי בגודל הפילה
 מטפטפים קצת מיץ לימון
בוזקים מלח ופלפל שחור ומניחים לשעה בצד




בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב
הרוטב צריך להיות עשוי לגמרי כי את הדג מבשלים ממש זמן קצרצר.

מטגנים את הבצל הקצוץ (לא להתקמצן על השמן). 
כשהבצל מזהיב יפה מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והשום
 וממשיכים לטגן על אש בינונית גבוהה.



בקערה קטנה מערבבים: 
כף פפריקה, רבע כף מלח, חצי כף פלפל שחור, מעט כורכום עם 4 כפות שמן. 
שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר ומערבבים. 
מוסיפים חצי כוס מים ואת קוביות תפו"א. 
מבשלים כך על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים,בערך 40 דקות
 במידת הצורך מוסיפים מים.

מסדרים את נתחי הדג בתוך הסיר , מביאים לרתיחה
ומבשלים כך 7-8 דק, רק עד שחתיכות הדג מלבינות. קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל.





אפשר גם בלי תפו"א



מפה לשם הייתי חייבת גרסה משלי
זה מה שעושים כשכל הפלפלים נגמרו
אבל
יש פטריות
ובזיליקום
והפילה שהיה לי היה מדג דניס

כך שהתחלתי עם בצל קצוץ
4 עגבניות קצוצות
כפית שום כתוש
מבשלים עד שהעגבניות מתרככות
מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות
כף בזיליקום קצוץ גס
מלח,פלפל שחור,מעט סוכר
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
ומבשלים כ- 10 דקות
זה הזמן להכניס את נתחי הדג לבישול של כ- 10 דקות



תגובה 1: