יום רביעי, 5 בספטמבר 2018

עוגת חצאי תפוחים

מחפשים קינוחים קלילים לחג?
אחרי ארוחה כבדה עוגת תפוחים היא מרעננת ונעימה
אפשר להוסיף גדול גלידה אם רוצים.
עוגות תפוחים הן ממש אהבה שלי , הכנתי כבר עוגות מסוגים שונים,
כזאת עדיין אין בבלוג
אז תהנו, העוגה קלה להכנה וטעימה טעימה
מבוססת על מתכון של פיית העוגיות עם קצת שינויים שלי
מתאימה לארוחת החג


הרכיבים:

160 גרם מחמאה, רכה
200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים 
2 חלבונים 
120 גרם קמח  שקדים 
80 גרם  קמח
קליפה מגוררת מרבע לימון
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
4-5 תפוחים אדומים קטנים
כף סוכר
מיץ מחצי לימון

לעיטור:
2 כפות ריבת מישמש מהול ב-2 כפות ברנדי



אופן ההכנה:

 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה מחמאה רכה עם אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח 
כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים וחלבונים .

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. 
מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 
משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ משומנת .

קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. 
חותכים בכל חצי תפוח פרוסות עמוקות במרווחים של 3-5 מ"מ

מניחים את חצאי התפוחים על הבלילה מפזרים את הסוכר
 מטפטפים מיץ לימון  ואופים בחום 180 מעלות.
כ-45 דקות, מוציאים את העוגה מברישים בריבה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה