אסף אוהב עוגות שוקולד
עם שוקולד
והרבה
לכבוד יום ההולדת ניסיתי את המתכון של חן שוקרון
עם הרבה גנאש
רכיבים
לעוגת בסיס (בתבנית ח"פ עגולה):
200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
200 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות (אני מעדיפה שוקולד עם 56% מוצקי קקאו)
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר במטבעות או חתוך לקוביות
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערת זכוכית גדולה מניחים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב
וכשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
מנפים מעל את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים שוב רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אפייה מרופדות בנילון אפייה .
אופים כ-15 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מצננים
מכינים את הגנאש: בקערית מניחים את השוקולד והשמנת. מחממים בעדינות במיקרוגל
ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית.
כשהעוגה קרה לחלוטין, מניחים עוגה אחת על גבי רשת כשחלקו החצוי כלפי מעלה. יוצקים על העוגה כמות של כוס מדידה של הגנאש הנוזלי. בעזרת מרית מדורגת מיישרים את המלית כך שתכסה באופן אחיד את כל העוגה.
מכסים בעוגה השניה כשהצד התחתון פונה כלפי מעלה. יוצקים על העוגה את הגנאש שנותר.
מאפשרים לגנאש לכסות את הצדדים ולטפטף כלפי מטה. מניחים בטמפרטורת החדר להתייצבות.
שלום חנה, אשמח לדעת כיצד יצאה העוגה?
השבמחקאני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד "טובה" כמו של פעם....
דווקא ללא כל המצרכים כמו שמנת מתוקה והמון חפיסות שוקולד...
אשמח לשמוע ממך
תודה מראש
אריאלה310
העוגה נהדרת, מאוד שוקולדית
השבמחק