יום שלישי, 19 באוגוסט 2014

חזה עוף ממולא ואפוי ברוטב עם תפו"א

חזה עוף הוא נתח נהדר למילוי, קל  לחתוך בו כיס 
ומגוון של מילויים טעימים.
הפעם החלטתי לחזור למתכון ישן ולשדרג קצת

רכיבים:

5 פרפרי חזה עוף, זאת אומרת 10 מנות של חזה

מילוי:
1 חב' קבנוס פיקנטי (3 יח') לקצוץ לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
150 גר' חזה הודו מעושן קצוץ
1 כפית גדושה שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל שחור,פפריקה

2 ביצים טרופות עם חצי כוס מים וכף חרדל
1 שקית פרורי לחם זהב מעורבים בכפית אבקת שום וחצי כפית מלח


רוטב לאפיה:
1 שימורי קרם קוקוס
1/2 כוס מים
2 כפיות שום כתוש
2-3 כפות מתערובת המילוי
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל

אופן ההכנה:

הכנת נתחי העוף:
בעזרת סכין חדה לחתוך בכל נתח מעין כיס
לתבל את נתחי העוף באבקת שום, מלח ופלפל שחור ולהניח לחצי שעה

הכנת המילוי:
לטגן את הפטריות וכשהן מתרככות להוסיף שום כתוש
להוסיף את שאר החומרים, לטגן עוד 3-4 דקות
לתקן טעמים
להניח להתקרר




למלא כל כיס בתערובת המילוי ולזגור את הכיס בעזרת קיסם





לטבול בביצה טרופה
לטבול בפרורי לחם
לטגן בשמן חם





להניח את הנתחים בתבנית חסינת אש
אופציונאלי: לחתוך תפוחי אדמה לקוביות ולהניח בינות לנתחי העוף
לערבב את רכיבי הרוטב ולצקת עת נתחי העוף



לכסות את התבנית ולהכניס לתנור

בחום 180 מעלות ל-50 דקות בערך

לשים לב שתפו"א רכים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה