יום חמישי, 21 באוגוסט 2014

סלמון בסילאן ושום הידוע בשם הקוד סלמון השריף

בחודשי הקיץ ארוחות שישי בערב יוצאות מאוחר למדיי
ולכן תפריט הארוחה כולל דג כלשהו במנה העיקרית
את המתכון הזה אנחנו מכינים לא מעט, הוא קל, טעים והדג מתקבל
עסיסי מאוד. המתכון המקורי הוא של רבקה חברתי מהפרדס ואני התאמתי אותו לטעמי הבית
כשמכינם סלמון כדאי להתאמץ ולקנות דג טרי שמגיע לארץ מצונן היישר
מנורבגיה הרחוקה, ההבדל בטעם במרקם ממש מורגש.

הרכיבים:
ואופן ההכנה

8 נתחי פילה סלמון ברוחב 2-3 ס"מ

מערבבים :  1/3-1/2 כוס שמן רגיל (תלוי בגודל הדג) 
2 כפות א. מרק בצל
פלפל שחור  
2 כפות רוטב סויה 
1/3 כוס סילאן 
כפית שום כתוש

למרוח היטב את שני צידי הדג 
ולהניח בתבנית 
כדאי להניח לכמה שעות לספיגת טעמים

לאפות בחום 210 מעלות 15-20 דקות תלוי בעובי הנתחים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה