סעודת שבת שלנו
נפתחת במגוון סלטים
השעה כבר מאוחרת ואני לא אוהבת להכביד אז מיקס של ירקות
וסלטים קצת יותר משביעים
למנה עיקרית בחרתי בעוף בתנור עם פירות מיובשים
במתכון שקיבלתי מכלתי שאפשר להכין גם בלי תירוץ של טו בשבט
ואנחנו מאוד נהנים לאוכלו.
אז מה יש פה:
רכיבים:
3 כרעיים מפורקות לשוק וירך
מלח, פלפל שחור
שמן זית
2-3 כפות אבקת מרק בצל
4-6 שיני שום כתושות
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס מים
5-8 מישמשים מיובשים
5-8 שזיפים מיובשים
אופן ההכנה:
מעסים את נתחי העוף במלח פלפל שחור ושמן זית
בקערה מערבבים את הסילאן עם המים והשום ויוצקים על נתחי העוף.
את כל זה עשיתי כמה שעות לפני האפיה.
מניחים את העוף עם הפירות היבשים בתבנית חסינת אש ומכסים
אופים בחום 180 מעלות כשעה ואז מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות להשחמה.
למנה הזאת כל תוספת תתאים, מקוסקוס מהיר הכנה לאורז לבן ואפילו פירה תפו"א.
אני מוסיפה גם ירקות אפויים
כשמכינים מנות אישיות ההגשה נוחה יותר
ועוברת הקפאה ונח להוציא בדיוק את הכמות שצריכים.
לקינוח כהרגלי עוגת תפוחים, הפעם בחרתי בעוגה עם
תפוחים ושוקולד צ'יפס לבנים, שילוב מעניין, כדאי מאוד לנסות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה