יום רביעי, 14 ביוני 2023

עוף של טו בשבט ושאר מיני מטעמים לשבת

 

סעודת שבת  שלנו



נפתחת במגוון סלטים

השעה כבר מאוחרת ואני לא אוהבת להכביד אז מיקס של ירקות 

וסלטים קצת יותר משביעים



למנה עיקרית בחרתי בעוף בתנור עם פירות מיובשים

במתכון שקיבלתי מכלתי שאפשר להכין גם בלי תירוץ של טו בשבט 

ואנחנו מאוד נהנים לאוכלו.

אז מה יש פה:

רכיבים:

3 כרעיים מפורקות לשוק וירך

מלח, פלפל שחור

שמן זית

2-3 כפות אבקת מרק בצל 

4-6 שיני שום כתושות

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס מים

5-8 מישמשים מיובשים

5-8 שזיפים מיובשים


אופן ההכנה:

מעסים את נתחי העוף במלח פלפל שחור ושמן זית

בקערה מערבבים את הסילאן עם המים והשום ויוצקים על נתחי העוף. 

את כל זה עשיתי כמה שעות לפני האפיה.

מניחים את העוף עם הפירות היבשים בתבנית חסינת אש ומכסים




אופים בחום 180 מעלות כשעה ואז מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות להשחמה.






              למנה הזאת כל תוספת תתאים, מקוסקוס מהיר הכנה לאורז לבן ואפילו פירה תפו"א.

                                                 אני מוסיפה גם ירקות  אפויים 


 ופשטידת בצל בקוקוטים, פשטידה שקל מאוד להכין 

כשמכינים מנות אישיות ההגשה נוחה יותר 

ועוברת הקפאה ונח להוציא בדיוק את הכמות שצריכים.



לקינוח כהרגלי עוגת תפוחים, הפעם בחרתי בעוגה עם 

תפוחים ושוקולד צ'יפס לבנים, שילוב מעניין, כדאי מאוד לנסות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה