יום ראשון, 11 ביוני 2023

עוגת שייש חדשה

 


במסגרת מבצע החיסול ביצים שנקלעתי אליו

מצאתי את המתכון לעוגה הזאת, שלמרות שהיה צורך להקציף פה ביצים וזה משהו שגורם לי בדר"כ

לדלג למתכון הבא, החלטתי לנסות בכל זאת

את העוגה בחרתי להכין בתבנית עם הרגליים זו שהעוגה "צונחת" בה לאחר האפיה 

כך שהיא רק יכולה להוסיף גובה

ואכן לא הצטערתי, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה ומצוינת

רכיבים:

6 ביצים

½1 כוסות סוכר

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

¾ כוס שמן

1 כוס מים / מיץ תפוזים

½2 כוסות קמח

½ כוס קקאו


אופן ההכנה

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. 

הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי 

שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.

מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, 

ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. 

בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.

משמנים תבנית ושופכים 2/3 מהעיסה פנימה.

ל-1/3 הבלילה , מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. 

שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.

מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה