יום רביעי, 7 ביוני 2023

שבת והפעם חלבית

 

סעודת שבת חלבית, 




תתחיל במגוון סלטי הבית





עם חלה טעימה

ופיצה לבנה עם תאנים וגבינת עיזים

בפיצה הזאת בחרתי להשמיט את הפסטו ולמרוח רק תערובת של שמנת לבישול עם פרמזן.

כמה גבעולי טימין לניחוח 



מכניסים לתנור לאפיה  בחום 220 מעלות על גב של תבנית לוהטת

למשך כ- 15 דקות





לעיקרית


סלמון קצת אחרת  




והתוספות למנה הנהדרת הזאת

תפוחי אדמה אפויים

פרסתי את תפו"א לפרוסות עבות יותר

סידרתי בשכבות

בין השכבות קצת שמן

ולבסוף כוס ציר ירקות או מים עם אבקת מרק בטעם עוף

ולתנור בחום 200 מעלות למשך  שעה, בודקים שרך וששחום


אספרגוס מוקפצים בשום הם תמיד תוספת אהובה





ולקינוח עוגת גבינה קרה 

רכיבים:

הבסיס: בראוניז פאדג'י

(מהמתכון הזה מתקבלים 2 בסיסים)

קרם:

1 גבינת מסקרפונה

1 גבינת שמנת

2 שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל

מעט אבקת וניל

ציפוי:

200 גר' שוקולד חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 חב' קליק לקישוט

אופן ההכנה:

מניחים את הבסיס בתבנית 24

מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר

מוסיפים את הגבינות

יוצקים על הבסיס ומקררים להתייצבות

ממיסים את השוקולד עם השמנת מערבבים לקרם אחיד

יוצקים על הגבינה, מפזרים את הקליק

ומאפסנים במקרר.





ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם






תגובה 1: