יום ראשון, 4 ביוני 2023

תפוחי אדמה בבצל אדום

 במטבח ההונגרי שגדלתי בו, תפוחי אדמה היה מצרך יסוד.

אבא שלי ז"ל אהב תפוחי אדמה בכל מאודו ואנחנו גדלנו לתוך זה.

בהונגרית תפוחי אדמה נקראים קרומפלי ובקיצור קראנו למנה הנהדרת הזאת קופי אדום.



המנה הזאת לא תהיה מושלמת בלי  השכלול שכולל תוספת  ריבועי פסטה גדולים .

למנה הזאת קראנו  - גרנדירמרש. 

מאז שאוסם הפסיקה ליצר את ריבועי הפסטה האלה לא הכנתי את המנה

למרות שאפשר לבשל גם דפי לזניה, לחתוך ולהוסיף לתפוחי האדמה

איכשהו לא עשיתי זאת ובעצם שנים שלא הכנתי קופי אדום.

 זו מנה שאמא שלי הייתה מכינה בקיץ, וכל זאת למה?

אפשר לאכול גם קר (להונגרים

יש העדפות מוזרות בקשר לטמפרטורה שבה הם מגישים מיני מנות  ובפרט בקיץ ובשבת כשרצו

להמנע מהחום שפלטת השבת מפיצה)

אז בישלו תפוחי אדמה בקליפה

הכינו את הבצל ועירבבו הכל לפני הארוחה.

ואחרי ההקדמה הארוכה, איך מכינים:

על 4-6 תפוחי אדמה גודל בינוני מבושלים בקליפתם.

3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כוס מים

מטגנים להזהבה קלה את הבצלים ב-2-3 כפות שמן, מוסיפים את הפפריקה המלח והמים 

ומערבבים, מבשלים על אש קטנה, אם צריך מוסיפים עוד 1/4 כוס מים

הבצל מתרכך ורוב הנוזלים מצטמצמים.



כעת קולפים את תפוחי האדמה ופורסים , מערבבים עם הבצל האדום ויאללה בתאבון






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה