יום רביעי, 31 במאי 2023

שבת קיץ קלילה

 


קיץ וחם וגם כשהמזגן פועל במלוא הכח

אעדיף לסיים את הבישולים במהירות.  

אז תפריט קליל שמותאם לקייץ מתקבל בשמחה אצלנו.




 נפתח בטורטיות במילו ירקות וסלמון מעושן על גחלים

את הסלמון קונים בחנויות מתמחות בדגים ומפוררים לגושים קטנים

(אפשר גם להשתמש בשאריות סלמון אפוי בתנור)

בנוסף מכינים רצועות ירקות: גזר, כרוב סגול,מלפפון, פלפל אדום, עירית

ממרחים: מיונז, ממרח פלפלים קלויים, פסטו.

סמוך לארוחה מורחים על הטורטיה  ממרחים אהובים

מסדרים את הירקות וגושי הדג ומגלגלים.

בחרתי להגיש את הטורטיות לצד גאוקמולי , סלט טורקי וטחינה





סטיקים הם נתחים שמכינים במהירות, לרוב משתמשת בנתח סינטה לסטייקים, 

אבל המגשים המסודרים כל כך יפה בקצביה

קרצו לי והחלטתי לנסות נתח חדש- דנבר קאט, ביחד עם פטריות וניוקי

בשונה מהסינטה נטולת השומן, הנתחים הללו משויישים, ממש בעדינות

מה שעושה אותם הרבה יותר עסיסיים. זה  נתח שמגיע מאיזור הכתף/צלעות,

 שריר שעובד קשה ומפיק סטייקים בעלי טעם עז. אפשר לקנות כגוש, לבשל ואז לפרוס

ואפשר גם כפרוסות דקות שמתאימות לטיגון במחבת , למנגל ועוד.

זו מנה נהדרת, סוג של ארוחה במחבת, שמכינים במהירות וכיף להגיש בארוחת שישי בערב.

רכיבים:

700 גר' סטייקים מסוג דנבר קאט 

2 בצלים סגולים

1  חב' פטריות שימג'י

2/3 כוס יין אדום חצי יבש

2-3 כפות סויה

2 כפות דבש

1/4 כפית טימין

מלח, פלפל שחור

1 חב' ניוקי בואקום


אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את הסטיקים, שכבר בטמפרטורת החדר

ומטגנים במעט שמן במחבת חמה מאוד


במקביל מבשלים את הניוקי ע"פ ההוראות ומסננים



מוציאים את הסטיקים מהמחבת ושמים את הבצלים והפטריות 




מטגנים לצריבה קלה ומוסיפים את היין, סויה והדבש

מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט טימין


מחזירים את הסטייקים ומערבבים כדי שהסטייקים יקבלו את הטעמים שבמחבת


מוסיפים את הניוקי וממשיכים לערבב בזהירות



ומוכן




לתוספת ירק בחרתי לאפות פלחי כרוב מתובלים במלח, פלפל שחור ושמן זית

אופים בחום 190 מעלות כ- 30 דקות.


                             סלט חסה ונבטי חמניה אף הוא מתקבל בשמחה לצד המנה הזאת

לקינוח, טארט פירות 

בחרתי לנצל עוד את המישמשים שנותרו לי במקרר ולהכין טארט  מישמש

טעים בניחוח קינמון וקליפת  לימון

טארט מישמש





                                                             ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה